Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Projektu nedēļa skolā

I.Seipule, direktora vietniece izglītības jomā

Aizvadīta un izvērtēta vēl viena projektu nedēļa mūsu skolā. Arī šajā mācību gadā projektu nedēļas kopējā tēma bija veltīta Pļaviņu novadam – „Pļaviņu novads pārmaiņu laikos”. Tā atkal bija lieliska iespēja tuvāk iepazīties ar Pļaviņu novadu, novada teritorijā esošo pagastu un Pļaviņu pilsētas un to iestāžu vēsturi un attīstību, kā arī ar novada cilvēkiem. 7.a klase projektu nedēļas aktivitātes veltīja brīvprātīgajam darbam, jo saskaņā ar Eiropas Savienības Padomes lēmumu 2011.gads ir Eiropas brīvprātīgā darba gads. Taču arī ikvienā citā klasē tika pārrunāti brīvprātīgā darba mērķi un uzdevumi, tādejādi veicinot un uzlabojot vispārējo izpratni par brīvprātīgā darba būtību kā neatņemamu sabiedriskās līdzdalības izpausmi un akcentējot aktīva pilsoniskuma nozīmību.

Projektu norises gaita, projektu prezentācijas, klašu audzinātāju vērtējumi un iesniegtie apkopotie daudzveidīgie materiāli liecina, ka projektu nedēļai izvirzītie mērķi un uzdevumi ir sasniegti: tika attīstītas skolēnu prasmes un iemaņas projektu plānošanā un īstenošanā, tika apgūta radošā un praktiskā darba pieredze, akcentēta piederības sajūta savai skolai un savam novadam, attīstītas skolēnu sadarbības prasmes ar citiem skolēniem un pieaugušajiem, veidojot atbildības sajūtu un prasmi strādāt komandā.

Klašu iesniegtajos projektu nedēļas izvērtējumos dominē pozitīvas atsauksmes, ir uzsvērti tādi ieguvumi kā:
• jaunas zināšanas par mūsu novada vēsturi, šodienu, prognozes nākotnei;
• prasme intervēt cilvēkus un apkopot informāciju, iespēja uzzināt novada iedzīvotāju domas par dažādiem svarīgiem jautājumiem;
• prasme fotografēt, filmēt, gatavot prezentāciju un uzstāties savu skolas biedru priekšā;
• prasme noorganizēt un vadīt pasākumus citiem;
• iespēja iepazīties ar novada iestāžu darbību un ikdienu, dažādiem objektiem;
• iespēja satikt un iepazīt daudzas interesantas personības;
• iespēja doties ekskursijās un izbraucienos;
• iespēja pašiem iesaistīties dažādās sportiskās, veselību veicinošās un izzinošās aktivitātēs.

Saskaņā ar skolā pieņemto kārtību par projektu nedēļas norisi visi klašu iesniegtie projektu materiāli glabāsies skolas bibliotēkā, kur ar tiem varēs iepazīties ikviens interesents.

Projektu nedēļas darba izvērtējums (punkti)
Projektu nedēļas darba izvērtējums Odzienas filiālē (punkti)

Paldies gan skolēniem, gan klašu audzinātājiem un viņu palīgiem par paveikto darbu!