Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Karjeras stundas pasākums 7., 10. klasēm (+foto)

28. janvārī skolā notika karjeras stunda 7.,10. klasēm. Skolā viesojās 4 absolventi, kuri klases iepazīstināja ar savu profesiju.

Pie 7.a klases ciemojās Tatjana Zagorska. Stunda sākās ar to, ka klase tika iepazīstināta ar absolventi. Pēc tam Tatjana stāstīja par savām dzīves gaitām. Skolēni uzdeva jautājumus un saņēma izsmeļošas atbildes. Sākās stundas interesantākā daļa. Lai šai klasei paliktu piemiņa no karjeras stundas, Tatjana, iesaistot visu klasi, izveidoja kompozīciju.

Pie 7.b klases ciemojās Kristīne Rulle. Daudzi skolēni viņu jau pazina kā savu bijušo bērnudārza audzinātāju. Tas jau izraisīja daudz pozitīvu emociju. Stunda sākās ar īsu ievadu par Kristīnes dzīves gaitām, hobijiem un pašreizējo nodarbošanos, vēlāk uzstājās pati Kristīne. Viņa rādīja dažādas fotogrāfijas no ceļojumiem, nodarbībām bērnudārzā, arī savas ģimenes foto. Tad skolēni rādīja aplicēšanas iemaņas un prasmes, plēšot no papīra mākonīšus dažādu tēlu un lietu formās. Bija arī dažādas sportiskās aktivitātes, kurās visi sasveicinājās, iepazinās, rotaļājās u.c. Stunda bija patiesi izdevusies! Gan skolēnu, gan skolotājas, gan Kristīnes seju rotāja smaids un sirdi – pozitīvas emocijas.

Pie 10.a klases bija ieradies Raivis Brics. Stundas sākumā klase tika iepazīstināta ar Raivi. Pats Raivis stāstīja par mācībām RTU, „Latvijas valsts ceļiem” un saviem hobijiem – motokrosu, driftošanu, auto tuningu u.c. Raivim līdzi bija speciāla mērierīce līmeņu mērīšanai uz ceļiem. Skolēni varēja šo ierīci apskatīt un izmēģināt darbībā.

Pie 10.b klases bija Aivars Bardovskis. Aivars ir ļoti interesants un neparasts, kā arī talantīgs cilvēks. Skolēnus aizrāva Aivara atmiņu stāsti. Tā nebija zinātniska lekcija, tas bija fantastisks atmiņu un dzīves pieredzes stāsts. Nebija ne mirkļa, kurā nāktos garlaikoties.

Pēc karjeras stundas tika veikta aptauja, kurā 7.a klase atzina, ka guvuši daudz jaunas informācijas par dažādām profesijām. Tā noderēšot gan turpmākajā izglītībā, gan profesijas izvēlē un, protams, arī dzīvē. Šī klase nākamajā pasākumā vēlētos tikties ar moderno deju skolotāju, policistu, mašīnistu, hokejistu, mūziķi, frizieri vai robežsargu.

7.b klase karjeras stundas laikā guva daudz pozitīvu emociju, atsauca atmiņā savus bērnudārza laikus, uzzināja jaunas bērnudārza audzinātājas profesijas īpatnības. Šajā dienā iegūtais noderēs, izvēloties profesiju nākotnē, arī turpmākajā dzīvē, organizējot pasākumus. Šī klase vēlētos tikties ar veterināru, deputātu, baņķieri, juristu, vizāžistu, aktieri vai frizieri.

10.a klase ieguva informāciju par LVC, ceļu būvi, arī par RTU. Šī informācija viņiem noderēs, izvēloties nākotnes profesiju, studējot RTU. Klase vēlas tikties ar kādas iestādes direktoru, administratoru, stjuarti, pilotu vai autosportistu.

Savukārt 10.b klase guva interesantus iespaidus, jaunu pieredzi, daudz vērtīgu atziņu un padomu dzīves gaitām, kas noderēs nākotnē, turpmākajās mācībās, darbā. Šī klase izteikusi vēlmi biežāk rīkot karjeras pasākumus un tikties ar stilistu, mākslinieku, tulku, psihologu, sportistu, profesoru vai politiķi.

Pēc pasākuma visi bija gandarīti, pozitīvām emocijām bagāti.

Februārī karjeras stundas pasākums notiks 5.,6. klasēm un skolēniem, kam interesē medicīna.

Un pavisam drīz gaidāms grandiozs pasākums „Profesiju kokteilis”, kurā katrs skolēns varēs uzzināt ko jaunu par sev interesējošu profesiju. Vairāk informācijas – drīzumā.

Izsakām lielu pateicību skolas vadībai par iespēju organizēt šāda veida pasākumus.Tā varētu būt lieliska skolas tradīcija, kurā pozitīvas emocijas gūtu gan skolas absolventi, gan skolēni un skolas vadība. Jācer, ka turpmāk šādu pasākumu būs ne mazums.

Uz tikšanos!

Karjeras dienas organizatori