Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Sākas pieteikšanās projektam Nesmēķējošā klase

Veselības inspekcija aicina 7.-8. klašu skolēnus līdz šā gada 17.septembrim pieteikt savas klases dalību projektam „Nesmēķējošā klase”.

Projekta mērķis ir aicināt minēto klašu skolēnus pārbaudīt savu izturību, atsakoties no smēķēšanas, un pierādīt savu spēju atturēties no cigaretes, tādējādi uzlabojot savu un savu draugu veselību.

Projekts paredz, ka vispirms 7. un 8. klašu kolektīvi vienojas nesmēķēt sešus mēnešus no 2010.gada 1.oktobra līdz 2011.gada 31.martam. Pēc kopējas vienošanās klase raksta pieteikumu uz e-pasta adresi: nesmekeju@vi.gov.lv. Piesakot dalību projektā, jānorāda skola, klase un klases kontaktinformācija.
Klases līdzdalību projektā pārrauga klases audzinātājs, kurš pastiprināti pievērš jauniešu uzmanību jautājumiem par smēķēšanas profilaksi un kaitīgumu. Ziņojumus par projekta gaitu ik mēnesi sagatavo klases kolektīva izvirzītais projekta vadītājs. Klases piedalās arī radošo konkursu darbu izstrādē un par izturību sacenšas ar citām nesmēķējošajām klasēm. Klašu kolektīvi, kuros neviens no jauniešiem projekta laikā nesmēķē, projekta noslēgumā piedalās izlozē par interesantām veicināšanas balvām un galveno balvu – aktīvās atpūtas brīvdienu visai klasei mācību gada nogalē.
Starptautiskā pretsmēķēšanas kampaņa „Nesmēķējošā klase” Latvijā tiek organizēta jau ceturto gadu. Kampaņa ir Eiropas Savienības Sabiedrības veselības programmas iniciēts projekts smēķēšanas profilaksē jauniešiem, un projekta galvenie mērķi ir aizkavēt smēķēšanas uzsākšanu, veicināt smēķēšanas atmešanu smēķēt uzsākušu jauniešu vidū.

Papildus informācija par projektu un tā norisi pieejama Veselības inspekcijas mājaslapā www.vi.gov.lv un sociālajā tīklā www.draugiem.lv sadaļā „Nesmēķējošā klase”. Tālrunis informācijai: 67081613.