Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Drosme un bezbailība

Picture_038Daiga ir izpalīdzīga un jautra klasesbiedrene. Viņa ir cilvēks, par kuras darbiem var būt lepns jebkurš Pļaviņu novada ģimnāzijas skolēns.

Ritēja kārtējā 2. semestra skolas diena 2010.gadā. Ekonomikas stunda. Visi skolēni no 10.a klases rūpīgi un klusām pildīja skolotājas Mārītes uzdotos stundas uzdevumus par jauno stundas vielu. Logs bija vaļā. Ārā spīdēja silta saulīte un čivināja pirmie pavasara putni.

Pēkšņi pierasto klusumu pārtrauca negaidīta kukaiņa dūkšana. Un jā, – tas bija tas, ko pirmo iedomājās puse klases skolēnu, pagriežot galvas uz pēdēja loga pusi, – Vespa crabro – jeb SIRSENIS.

Visi zina, ka sirseņa dzēliens ir indīgs, un, atšķirībā no bites, tas var iedzelt vairākkārt.
Klasē izcēlās panika. Gan zēni, gan meitenes, uztraukti, ar dažādiem izsaucieniem gaidīja, kas notiks tālāk, kamēr sirsenis biedējoši meta pie klases griestiem jau kuro apli, katru reizi draudīgi tuvojoties kādam Daigas klasesbiedram.

Un tad notika negaidītais – sirsenis uzsāka savu lidojumu virsū Daigai, un viņa darīja to, ko tobrīd uzskatīja par pareizāko. Kamēr skolotāja devās uz durvju pusi – Daiga no vietas atvēzējās ar ekonomikas kladi un, neizrādot bailes no indīgā briesmoņa, – sita to uz sienas pusi. Sirsenis apdullināts atsitās pret klases gaišo sienu. Klasē aizrāvās elpa un visi gaidīja kas notiks tālāk. Jā, – viņš vairs nebija spējīgs lidot. Tuvāk esošie klases biedri samīcīja sirseni līdz galam un ar baltas lapas palīdzību izmeta klases miskastē.

Nu jau bijušās 10.a klases kolektīvs saka lielu paldies Daigai par viņas drosmi, jo sirseņa uzbrukums varēja beigties arī letāli, arī ja tas būtu uzbrucis citam Daigas skolas biedram.
Mūsu acīs Daiga Skrimble ir Latvijas lepnums !

Jaunais 11.a klases kolektīvs