Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Ēnu dienas izvērtējums (+bildes)

Aiga Bērziņa

2010. gada17. februārī Pļaviņu novada ģimnāzijas skolēni, kam interesē viss jaunais un neierastais, piedalījās Latvijas mēroga pasākumā Ēnu diena 2010. Interesenti iepazinās ar izvēlētā darbinieka vai organizācijas darba ikdienu, pienākumiem un profesijas īpatnībām. Šajā dienā tika ēnoti Pļaviņu Romas katoļu draudzes priesteris, frizieres, konditori, pavāra palīgs, bārmenis, anesteziologs – reanimatalogs, bioloģijas skolotāja, Latvijas Basketbola savienības mārketinga daļas vadītājs, šoferis un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Aizkraukles rajona nodaļas vadītājs.

Ēnotājiem un visiem skolēniem ir svarīgi saprast, ka darba devēji novērtē šādas prasmes: prasme sadarboties, nebaidīties kļūdīties, meklēt jaunus resursus un rast problēmām risinājumus, spēju paciest kritiku, kā arī māku pašam argumentēti kritizēt; Lielākais ieguvums no Ēnu dienām ir uzzināt, vai iecerētā profesija, tuvplānā apskatīta, konkrētajam jaunietim ir piemērota vai nē. Iespējams, arī gūt priekšstatu par darbu komandā un pārliecināties par savām saskarsmes prasmēm.

Šī gada ēnotāji

Ēnot, tikai nedaudz savādākā veidā – tiekoties skolā ar dažādu amatu pārstāvjiem, varēja arī 2.,3.,5.un 7.klases. Skolēni jautāja, klausījās apskatīja un piemērīja raksturīgākos darba piederumus šādu profesiju pārstāvjiem –neatliekamās medicīniskās palīdzības feldšere, Pašvaldības policijas pārstāvji un friziere.

Ierosmei nākošā gada ēnotājiem – bildes!