Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

1.martā sākas pieteikšanās LU Fonda stipendijai

Celamaize_LOGO_zimogsNo 1. līdz 22.martam 12.klases abiturientiem, topošajiem Latvijas Universitātes studentiem, iespējams pieteikties Latvijas Universitātes Fonda stipendiju programmai „Ceļamaize 2010 un M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendija”, aizpildot on-line anketu mājas lapā www.fonds.lv.

Stipendija paredzēta perspektīviem un zinātkāriem topošajiem studentiem, kuriem ir nepietiekams finansējums studiju nodrošināšanai, bet možs prāts un skaidra nākotnes vīzija, kuri ir sabiedriski aktīvi un centīgi mācībās. Stipendijas apjoms ir 150 lati mēnesī 10 akadēmiskos mēnešus. Stipendiju var izlietot mācību maksas segšanai, ja neiekļūst budžeta grupā, vai ikdienas tēriņu segšanai – dzīvošanas izdevumi un sevis intelektuāla pilnveide.

„Mecenātu stipendiātiem jābūt ar līdzīgu raksturu kā pašiem mecenātiem – izcilām personībām, mērķtiecīgiem, sociāli un sabiedriski aktīviem, atvērtiem un godprātīgiem cilvēkiem,” aicinot uzdrīkstēties un pieteikties topošos studentus, stāsta LU Fonda direktore Laila Kundziņa.

Līdz 22.martam mājas lapā www.fonds.lv jāizpilda noteikta parauga pieteikuma anketa, noteikta parauga CV, jāpievieno 11.klases liecība (jāieskenē) un rekomendācija no vidusskolas direktora vai ārpusskolas un interešu izglītības iestādes vadītāja (jāieskenē), rekomendācija no pašvaldības sociālā darbinieka (jāieskenē); izziņa no sociālā dienesta, kas apliecina ģimenes kopējo ienākumu līmeni vai apgrūtināto sociālo stāvokli (jāieskenē) un citi dokumenti, kas varētu palīdzēt iegūt stipendiju.

Pieteikumus no 26.marta līdz 9.aprīlim izvērtēs komisija neklātienē, otrajai kārtai izvirzītos kandidātus aicinās uz intervijām klātienē (no 12.aprīļa līdz 14.maijam). Stipendijas ieguvēji 2010./2011.gadam tiks paziņoti 19.maijā.

Stipendijas „Ceļamaize un M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendija” mediju partneri – portāls Delfi.lv, laikraksts „Latvijas Avīze”, studentu radio „Radio Naba” un televīzija LNT.

2009./2010.gadā par LU Fonda stipendiātiem kļuva arī Marijas Brimmbergas Pļaviņu vidusskolas absolvente Līga Kozlova (studē Ekonomikas un vadības fakultātē). Viņas vidējā atzīme, pateicoties stipendijai, ir pie 9 ballēm.

„Ļoti cienu vecāku pūles, sniegto atbalstu, tieši tāpēc vēlējos lielāku finansiālo neatkarību. Stipendija dod iespēju veltīt sevi mācību procesam pilnībā, jo ar stipendijas sniegto finansiālo atbalstu varu atļauties paralēli studijām nestrādāt algotu darbu. Tā palīdz raudzīties ar gaišāku skatu uz nākotni, jo izglītībai manas dzīves vērtību skalā ir nozīmīga loma,” saka Līga Kozlova.

Informācija par LU Fondu:
Nodibinājums LU Fonds darbojas kopš 2004.gada un ir respektabla mecenātisma organizācija, kura rūpējas par izciliem, centīgiem (arī ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu) studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem un ar izciliem izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekiem sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

Papildu informācija:
Laine Vose, LU Fonda komunikāciju speciāliste
Tālr. 672 44 120
E-pasts: laine.vose@fonds.lv
www.fonds.lv