Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Mēs Latste2009 pasākumos Smiltenē

29. un 30. oktobrī Smiltenē notika kārtējie Latvijas i-Sabiedrības
tehnoloģiju ekspozīcijas (LatSTE) pasākumi, kuros ir iespēja būt kopā ar radošiem kolēģiem no visas Latvijas, lai ienestu inovācijas savā skolā jau šodien. Skolotājiem ir iespēja klausīties referātus par jaunumiem IKT izglītības procesā, iesaistīties darbnīcās, kurās paredzēts dalībniekiem piedāvāt apgūt jaunas
zināšanas IKT izmantošanā, diskutēt par aktuālajām problēmām, dalīties pieredzē par realizētiem nozīmīgiem izglītības projektiem un pētījumiem, iziet IKT tuneli, kurā dalībnieki var iepazīties un izmēģināt konkrētu novatorisku ideju realizāciju.

2008. gadā Latste notika Ogrē, kurā sadarbībā ar uzņēmumu Adat-ti piedalījās vairāki mūsu skolotāji. Šogad mēs piedalījāmies jau kuplākā skaitā, gan stāstot par savu tehnoloģiju lietošanas pieredzi, gan arī iepazīstot citu skolu, skolotāju un uzņēmumu pieredzi.
Par savu tehnoloģiju (interaktīvās tāfeles, balsošanas pulšu un dokumentu kameru) lietošanas pieredzi un idejām bioloģijā, matemātikā, informātikā, kultūras vēsturē, sākumskolā un fizikā stāstīja 8 mūsu skolotāji: Evita Valdberga ar Lanu Ivanovu, Ilze Luksa ar Ilzi Titovu, Aldis Lazda, Mārīte Skrabutena, Sandra Fišmeistare un Vitālijs Kuzmovs. Ar tehniskiem jautājumiem galā tikt palīdzēja mūsu skolas absolvents, nu jau LU students Pēteris Ņikiforovs.
Šogad dalībnieku statusā, bet nākošgad varbūt jau kā nodarbību vadītāji, bija arī matemātikas skolotāja Ira Ņikiforova un angļu valodas skolotājas Jeļena Ozola un Ineta Bicāla.

Ir neapšaubāmi vērtīgi būt šajos Latstes pasākumos un tikties ar cilvēkiem, kas ir līderi tehnoloģiju inovācijās skolā, un pašiem būt starp viņiem.

Nu jāsāk gatavoties nākošā gada LatSTE pasākumiem, kas notiks Aucē.