Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Odzienieši brauc ekskursijā

Pie Pļaviņu HES

pie_plavinu_hes


Alla Zaharovska
Ceturtdien, 8. oktobrī kā balvu par EKO programmā iegūto Zaļo diplomu odzienieši saņēma bezmaksas ekskursiju. Šogad, uzsākot tēmu „Enerģija”, skolēni devās iepazīt Pļaviņu HES Aizkrauklē – lielāko HES Latvijā un Baltijā. Tās laikā 5.-9. klašu skolēni klausījās gides stāstījumu HES muzejā par tā vēsturi, apskatīja agregātu zāli, vēroja Daugavu no putna lidojuma.

1.-4. klašu skolēni tai laikā apmeklēja Aizkraukles Vēstures un mākslas muzeju „Kalnaziedos”. Te tika iepazīts Pļaviņu novads, tā vēsture, kā arī jaunākās ekspozīcijas, kas stāsta par naudu, seno amatniecību, novada kultūras un dabas vēsturi. Īpaši interesanta bija interaktīvā spēle „Cūciņu ganīšana” muzeja pagalmā. Iespaidīgi bija vērot Daugavu, kad gide sarīkoja upes platuma minēšanas konkursu.

SIA „Krauklītis” visi klausījāmies ekskursijas vadītājas stāstījumu par elektroenerģijas izmantošanu, iepazīstot visu ražošanas procesu no papīra ruļļa saņemšanas līdz gatavai skolēna burtnīcai un kladei. 1.-4. Klašu skolēni iepazina poligrāfiķa profesiju – darbu, kas ir fiziski smags, bet ļoti, ļoti interesants!

Atceļā apmeklējām amatniecības centru „Mazā kāpa” Koknesē. Skolēni un skolotājas aktīvi darbojās paši – katrs izgatavoja atslēgas piekariņu vai rokassprādzi. Darbu palīdzēja veikt 3 meistares.

Diena pagāja nemanot, mājās pārvesti tika pašgatavoti suvenīri un daudz jauku iespaidu. Katra klašu grupa veidos prezentāciju par vienu no apskatītajiem objektiem.

Paldies sakām novada domei un ģimnāzijas vadībai par mums doto iespēju – jauko ekskursiju.