Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Jaunatnes Ziemas olimpiādē 2009

Ziemas olimpiādeSporta skolotājs Jānis Eiduks

No 6. – 7.februārim Ērgļos notika Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde, kurā piedalījās 82 Latvijas skolas, 776 dalībnieki starp tām arī M.Brimmerbergas Pļaviņu vidusskola. Skolu slēpošanas un biatlona sacensībās pārstāvēja 15 skolēni. Pēdējos divos gados skolu ir absolvējuši vairāki Latvijas izlases slēpotāji un biatlonisti, kas deva lielu ieguldījumu iepriekšējās skolas uzvarās. Šogad lielākā daļa skolas komandas bija jauni, sacensībās nepieredzējuši sportisti. Taču vasarā ieguldītais darbs, nesa rezultātus un skolēni izcīnīja 9 medaļas.

Kristīne Gregersone izcīnīja zelta medaļu biatlonā meitenēm jaunākajā grupā.
Dīna Zariņa izcīnīja sudraba medaļu biatlonā meitenēm vidējā grupā.
Mareks Zenfs izcīnīja 2.vietu biatlonā zēniem vidējā grupā.
Inguss Baltābols izcīnīja 3.vietu biatlonā zēniem jaunākajā grupā.
Dairis Zālītis izcīnīja 3.vietu biatlonā vecākajā grupā jauniešiem.
Andrejs Zvirgzdiņš, Kristīne Gregersone un Inguss Baltābols izcīnīja 2.vietu stafetē biatlonā jaunākajā grupā.

Ievērības cienīgu 3.vietu izcīnīja Aleksandrs Patrijuks slēpošanas sprintā. Uzrādot labāko rezultātu rīta kvalifikācijas sacensībās, Aleksandrs pārliecinoši kvalificējās sacensību finālam sprintā. Masu startā sportists tika aizķerts, kā rezultātā kritiens un salauzts rokas īkšķis. Taču pārvarot sāpes, un ar vienu nūju, spēja apsteigt sāncenšus un izcīnīt bronzas medaļu vidējā grupā sprintā.

Sacensībās ar lielu aizrautību piedalījās Rita Ostruško, Gvido Melbārdis, Raimonds Gekišs, Deins Kaņepējs, Ričards Savickis, Artūrs Bērziņš, Ildze Vīksne, Viktorija Pavļiva.