Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Eiropas Zinātnieku nakts

Šogad Eiropas Zinātnieku nakts aktivitātes norisināsies 27. septembrī.

Visā Latvijā 35 zinātniskie institūti, inovāciju centri un universitātes atvērs savas durvis, piedāvājot praktiskus eksperimentus, aizraujošus šovus, diskusijas un iespēju iepazīt zinātni ar pētnieka acīm.

Šī gada devīze – Satiec savu zinātnieku! Skolotājiem šī ir lieliska iespēja papildināt mācību procesu ar izglītojošu un iedvesmojošu ekskursiju. Skolēni kopā ar pētniekiem varēs virzīties cauri zinātnes labirintam, atklājot zinātnes daudzveidību un nebeidzamos atklājumus, kā arī iedvesmoties, izvēloties nākotnes karjeru.

Apmeklējiet Izglītības un zinātnes ministrijas veidoto zinātnes komunikācijas platformu “researchLatvia” un ielūkojieties interaktīvajā kartē, lai atrastu tuvāko pasākumu – Rīgā, Jelgavā, Valmierā, Liepājā, Salaspilī, Cēsīs, Baldonē, Ventspilī, Daugavpilī un citviet. Uzziniet vairāk: https://ej.uz/ZinātniekuNakts2024

Lai katram apmeklētājam sniegtu vislabāko pieredzi, pirms pasākuma apmeklēšanas svarīgi ielūkoties konkrēto institūciju programmā, kur ir iespēja uzzināt par aktivitāšu pieejamību – iespējams, telpu un citu faktoru dēļ tiek organizētas grupas konkrētos apmeklējuma laikos.

Plašāka informācija relīzē: Tuvojas Eiropas Zinātnieku nakts: aizraujošas programmas piedāvās 35 institūcijas