Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Gatavojies eksāmeniem gudri!

Maijs ir skaistākais pavasara mēnesis, kad gaisu piepilda ziedu un smaržu jūra, dzeguze kūko katram savu laimi. Bet maijs ir arī atklājis eksāmenu maratonu Pļaviņu vidusskolas 9. un 12.klašu skolēniem. Lai izturētu slodzi, īsos termiņos iegaumētu lielu apjomu informācijas, būtiskākā ir cilvēka labsajūta. Ja visā ievēro mērenību, tad rezultāti neizpaliks. Panākumu atslēga ir saplānota diena. Rekomendācijas ir viegli īstenojamas.

Tātad! Ēd regulāri un veselīgi! Lielākā daļa eksāmenu notiek tieši dienas pirmajā pusē, tādēļ brokastis ir svarīgākā dienas ēdienreize. Miegā organisms patērē enerģiju, no rīta tā ir jāatjauno.

Izgulies! Par veselīgu uzturu ne mazāk svarīgāks ir pilnvērtīgs miegs, īpaši naktī pirms ieskaites.

Kusties! Regulāras fiziskās aktivitātes atstās pozitīvu iespaidu gan uz fizisko, gan garīgo veselību, tās aizvirzīs domas prom no stresa, mazinās spriedzi, vairos prieku un uzlabos vispārējo pašsajūtu.

Relaksējies! Masāža likvidē spriedzi muskuļos, kā arī uzlabo asinsriti, kas savukārt uzlabos skābekļa piegādi smadzenēm.

Elpo! Lēna un ritmiska elpošana palīdz pārvarēt nemieru, nomierināt nervu sistēmu, palēnināt sirdsdarbību un saglabāt mieru arī spriedzes situācijās. Vizualizē! Tas ir veids, kā palīdzēt sev panākt to, ko vēlies, izmantojot labās, pozitīvās domas. Apsēdies klusā vietā un pirmās minūtes, dziļi elpojot, atslābini ķermeni. Pēc tam iztēlojies sev vēlamo rezultātu un labāko scenāriju eksāmena laikā.

Lai veicas eksāmenu kārtotājiem, lai izturība un spēks skolēnu vecākiem un skolotājiem! Lai katram līdzās savs sargeņģelis, savs sapņu pārdevējs un… labs ceļavējš!

Skolotāja Aiga