Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Olimpiskā diena 2023

Saulainajā 21. aprīļa rītā Pļaviņu vidusskolas skolēni, skolotāji un vecāki pulcējās skolas stadionā, lai piedalītos Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) piedāvātajā un skolas darbinieku organizētajā Olimpiskajā dienā. Šī diena tika atklāta ar svinīgu Olimpiskā karoga pacelšanu, skolas direktores Ilzes Luksas un Skolas padomes priekšsēdētājas Zaigas Bondas uzrunu. Pirms sacensībām un stafetēm iesildījāmies ar Olimpiskās dienas vingrojumu kompleksu, pievienojoties Vislatvijas vingrotāju saimei.

Šogad Olimpiskās dienas sacensībās, stafetēs un darba stacijās tika apvienota veiklība, ātrums, precizitāte un kompetences. Kopā ar jau ierastajām sporta skolotāju un vecāku sagatavotajām stacijām šogad pirmo reizi tika piedāvātas STEM jomas mācību priekšmetu stacijas, kurās bija jāpierāda savas prasmes atpazīt, noteikt, izmērīt, izveidot un daudzveidīgi pielietot mācību stundās apgūtās zināšanas, prasmes un iemaņas reālos, praktiska satura uzdevumos. Klases veica dažādus uzdevumus 21 stacijā.

Ātrākās, veiklākās, zinošākās un erudītākās klases sacentās trijās vecuma grupās (1.-3. klases, 4.-7. klases, 8.-12. klases).
Olimpiskās dienas uzvarētāji: 3.b klase (audzinātāja Kristiāna Balode), 6.a klase (audzinātāja Sandra Silirova), 8.b klase (audzinātāja Iveta Krastiņa).
Uzvarētāji saņēma spēka kliņģerus un diplomus, visas klases saņēma pateicības par piedalīšanos Olimpiskās dienas aktivitātēs.