Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Vidusskolu jaukto koru III salidojums Valmierā „Kalniem pāri!”

Kora diriģente Olga Krasutina

PNĢCeļš līdz Valmieras estrādei nebija viegls –bija regulāri jāapmeklē kora mēģinājumi visa mācību gada laikā, iemācījāmies ļoti skaistas un sarežģītas dziesmas, tad 2.semestī sarunāju kopmēģinājumu ar virsdiriģentu Eduardu Grāvīti, bija iespēja muzicēt kopā ar  jaukto kori „De cantare” no Aizkraukles. Paldies gribu teikt skolotājām Sigitai Vilkaplāterei un Silgai Stučkai par atbalstu un humora izjūtu koru konkursa laikā, kā arī par aizraujošo „dziesmu karu” autobusā, braucot mājās, par jautrām un skanīgām dziesmās, ko izdziedājāt kopā ar jauktā kora puišiem! 28. aprīlī bija jāpiedalās koru konkursā Jelgavā, kurveiksmīgi bijām nostartējuši (2.pakāpes diploms, 38.86 p.) un pēc priecīgās ziņas, ka esam izvirzīti piedalīties III Latvijas jaukto koru salidojumā Valmierā 20.maijā 2017. g., sākām vēl čaklāk gatavoties salidojumam – bija papildus jāiemācās 2 dziesmas („Heartbeat” Aminatas Savadogo mūzika un vārdi, un „Latvijai” J.Sirma un Dominika Jarmakoviča mūzika, J.D.Petkus vārdi), ko koncertā nodziedājām kopā ar Justu Sirmo un  lielo ģitāristu ansambli. No katra kora kolektīva pieteicās spēlēt akustisko ģitāru 2-4 ģitāristi, arī no mūsu kora bija divas ģitāristes – Krista Priede un Marta Buševica, par meiteņu sagatavotu ģitārspēli vēlos pateikt paldies Gintam Balodim.

Lielu prieku sagādāja kopādziedāšana ar Jāni Aišpuru un grupu Carnival Youth.

Vēl viena aktivitāte pēc kopmēģinājuma, salidojuma laikā, bija zibakcija, jeb flešmobs. Lozēšanas rezultātā mūsu zibakcijas vieta bija t/c „Valleta”, uzdevums bija popularizēt salidojumu, veidot muzikāli-pozitīvo vidi pašiem valmieriešiem un pilsētas ciemiņiem. Akcijas laikā bija nodziedātas vairākas latviešu tautas dziesmas, latviešu tautas mūzikas instrumentu pavadījumā, arī mūsu novada iemīļotākās dziesmas. Īpaši mūsu sniegums „uzrunāja” baikerus, kuri atradās pie tirdziecības centra un ar skaļām ovācijam mums aplaudēja.

Koncerta laikā nodziedājam 17 dziesmas, kopā pasākumā piedalījās 64 Latvijas jauktie kori (2600 kora dziedātāji, kuri sekmīgi apguva salidojuma dziesmas) koncertprogammā bija iekļautas izklaides meistarklases – braucēju demonstrētie triki dažādās velo disciplīnās  un sleklainera jeb slacklining paraugdemonstrējumi, kā koncerta kulminācijas moments.

Diemžēl atkal jāatvadās no daļas kora sastāva, jo katru gadu 9.,12.klases dziedošākie skolēni  izvēlas sev tīkamu profesiju vai darbu. Īpaši skumji šķirties no „kora veterāniem” kuri ir dziedājuši zēnu kora vai 5.-9.klašu koru sastāvā vairākus gadus.  Mācību gada laikā bija brīži, kad varbūt negribējas nākt pēc stundām uz kora meģinājumiem, bet svētki var notikt tikai pēc sagatavošanās un pēc jauktā koru konkursa Jelgavā, ejot uz autobusu sadzirdēju atziņu no pašiem jauniešiem-tagad gan palika interesanti, pat gribas iet uz kori un dziedāt, dziedāt…Jā…zem katriem svētkiem stāv vairāku cilvēku sadarbība  un smags, bet interesants darbs!

Gribu pateikt milzīgu paldies visiem koristiem par izturību un pozitīvo attieksmi. Paldies skolotājām  Elitai Freimanei un Veltai Rullei par atbalstu un padomu, arī šoferim Oļegam Drabovičam.  Paldies skolas direktorei Ilzei Luksai un koristu vecākiem. Visiem dziedātājiem vēlu veiksmi un neaizmirst, ka dziesmu vara stipru dara!

foto no http://www.valmieraszinas.lv/foto-valmiera-aizvadits-iii-latvijas-skolu-jaukto-koru-salidojums/#49