Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Šahistu aktivitātes novembra nogalē

26. novembrī mūsu skolas 6 skolēni devās pie šaha veterāna Viktora Delika, kurš noorganizēja turnīru ,,Baltais tornis’’. 1. vietu izcīnīja un balto torni ieguva 2.b kl. skolniece Elija Muceniece. 2. vieta – Markusam Jablonskim( 5.a), 3.vieta – Dānielam Pogodinam(8.a). Pateicība par piedalīšanos Amandai Rudzītei(2.b), Alitai Paļugai un Loretai Paļugai(2.b). Paldies Viktoram Delikam par iespēju bērniem gūt pieredzi, par sarūpētajām balvām un interesanto stāstījumu par savām šahista gaitām.

27. novembrī devāmies uz Skrīveriem, kur notika atklātās sacensības, gada noslēguma turnīrs. Šajā turnīrā Markuss Jablonskis (5.a) ieguva 2. vietu, bet visa gada kopvērtējumā Edgaram Osipauskam (3.b) – kauss par 3. vietu .Paldies par piedalīšanos Alitai Paļugai (2.b), Loretai Paļugai (2.b), Elijai Muceniecei (2.b), Mārtiņam Lotuhovam (2,a), Endijam Lasmanim (3.b), Raineram Stomam (3.b) un Dānielam Pogodinam(8.a).

Skolēni veltīja brīvdienas kulturālai atpūtai un vienlaikus tā bija savdabīga piedzīvojumu un izjūtu pasaule, kurā katrs spēja atrast kaut ko sev noderīgu.Sacensības deva iespēju mēroties spēkiem un uzvarēt vai zaudēt ar godu.

Pazīstamais pedagogs V. Suhomļinskis rakstīja: ,, ….Bez šaha nevaru iedomāties garīgo spēju un atmiņas audzināšanu….Šaha spēlei jāiekļaujas pamatskolas dzīvē kā vienam no garīgās kultūras elementiem.’’

 
Anita Seikovska, šaha pulciņa vadītāja