Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Ceļojums pa izziņas taku

rudens9.10.2016. Pļaviņu novada ģimnāzijas 1.a un 2.a klases skolēni devās iepazīties ar kaimiņu novadu dažādiem apskates objektiem.

Kā pirmo apmeklējām „Zelmas maiznīcu” Lielvārdes novadā. Šeit mūs laipni sagaidīja maiznīcas saimnieki Miltiņš un Ligita. Bērni iepazinās ar maizes cepšanas procesu „No grauda līdz maizei”,  kā arī paši veidoja un rotāja savus maizes klaipiņus, kurus vēlāk tīri siltus saņēma savā īpašumā.

Kā otru apskate objektu apmeklējām atpūtas centru „Trušu karaliste”, kas atrodas gleznainā Ogres upes senlejā dabas parka teritorijā. „Trušu karaliste” ir vieta, kur mīt visdažādāko nokrāsu un lieluma truši. Bez trušiem karalistē mitinās arī  komunikabli āži, zosis un krāšņas mandarīnpīles. Karalistē izmantojām iespēju doties skaistā pastaigā pa mežā izveidotām dabas takām gar Ogres upi.

Atgriežoties mājās iegriezāmies amatu, atpūtas un mācību centrā “Mazā kāpa”, Koknesē. Radošajā ekskursijā skolēni iepazinās ar darbnīcu, tās izstrādājumiem un tapšanas gaitu, apskatīja dažādas ādas un gatavoja paši savu suvenīru – atslēgas piekariņu.

1.a un 2.a klases audzinātājas I. Reitere un I. Lazda