Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Barikādēm – 25

ugunsApmeklēt barikāžu atceres pasākumus šogad devās arī Pļaviņu novada jaunsargu vienība.
20. janvāris. Lai godinātu barikāžu dalībniekus un atcerētos janvāra notikumus pirms divdesmit pieciem gadiem, 20. janvārī plkst. 10:00 Doma laukumā tika iedegts barikāžu 25. gadadienas atceres ugunskurs, pie kura dežūrēja Rīgas jaunsargu vienības jaunsargi, ik pa brīdim pieliekot malku, lai cilvēkiem visu laiku būtu iespēja pasildīties. Nepārtraukti turpat Doma laukumā darbojās 1991.gada barikāžu muzeja izbraukumu ekspozīcija – Muzeobuss.

Jaunsargi apmeklēja Barikāžu un Kara muzejus. Barikāžu muzejā  apmeklētājiem tiek piedāvāts aplūkot barikāžu izvietojuma maketus, barikādēs izmantotos priekšmetus – termosus, rācijas, plakātus, videokameras, gāzmaskas un citus eksponātus, kā arī īpaši atlasītas fotogrāfijas. Ekspozīcijā ietverts omoniešu ekipējums un kritušo piemiņas lietas. Noslēgumā iespējams iepazīties ar dažādiem video un audio ierakstiem un sajust reālo tā leģendārā laika elpu.

Kara muzejā jaunsarargi tika iepazīstināti ar Latvijas militāri politiskajiem vēstures faktiem, kas atklājās gida stāstījumā un hronoloģiski tematiskajās ekspozīcijās ar bagātīgu dokumentu, ordeņu, ieroču, fotogrāfiju, formas tērpu un citu priekšmetu klāstu.

Jaunsargi apmeklēja piemiņas vietas Bastejkalnā, kā arī vēroja piemiņas brīdi, ziedu nolikšanu, goda sardzi pie Brīvības pieminekļa.

Jaunsargu instruktors I. Kravalis