Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Ziemassvētku stunda brīnumskapja skolā

Fotoattēls000419.decembrī 3.a un 4.a klases skolēni un audzinātājas devās uz muzikālo izrādi „Ziemassvētku stunda brīnumskapja skolā” Krustpils kultūras namā.
„Tieši tā! Nekādi pantiņi vai dzejolīši, bet dziesmas! Šodien jāiet uz Brīnumskapja skolu, to pašu, ko katru svētdienu rāda Latvijas televīzijā. Atceries, tā ir tā skola, kurā mācās no dziesmām, nevis no grāmatām. Un mums ir atlikusi pati pēdējā šī gada Brīnumskapja skolas Ziemassvētku stunda!
Profesors Actiņš Austiņš staigā izspūris, jo Meistars Ziemeļvējš ir sapūtis Internetam pilnu galvu, tā, ka profesors ir pilnīgi saputrojies un vairs netiek gudrs vai Ziemassvētkos sniegs ir obligāts, vai nav, jo izrādās, citās zemēs sniega nemaz nav un kā tad, lai sagaida Ziemassvētku vecīti ar lielajām kamanām?
Mēģināsim Actiņam Austiņam palīdzēt un pie reizes, pajautā mammai un tētim, kā Priecīgus Ziemassvētkus, var pateikt dažādās pasaules valodās? Mums, Brīnumskapī, jāpagūst uzrakstīt dziesmu, kuru saprot visā pasaulē!
Pati Brīnumskapja skola mirdz, kā jau uz svētkiem. Nāc, paskaties!
Mūzikas Skolotājs Andris ar Komponistu iegrimuši nošu lapās, Meitene Malvīne ķircina Tantiņu un Rasiņu, kuri cenšas apgūt Ziemassvētku deju pie slavenās deju skolotājas Kodes. Bet Kaķītis Laķītis ir pavisam laimīgs, tam izdevies atrast Brīnumskapja skolas zvanu, nu Ziemasssvētku stunda var sākties!
Brīnumskapī mīt Ingus Ulmanis, Andris Sējāns, Aigars Voitišķis, Karīna Tropa, Roberts Rasa, Anrijs Grinbergs un Egija Abaroviča .”
Lūk tā par visu, kas notiek brīnumskapī Ziemassvētkos vēstīts pasākuma anotācijā.
Skolēni jautri un iepriecināti atgriezās no šīs neparastās stundas, lai dotos ziemas brīvdienās.
Audzinātājas Ineta Reitere un Ilona Lazda