Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Eko skolu reģionālajā pasākumā Vecumniekos

L. Dudare, Pļaviņu novada ģimnāzijas Eko skolas priekšsēdētāja

25. februārī 20 cilvēku komanda devāmies uz Vecumniekiem – Eko skolu klimata kampaņas reģionālo pasākumu.

Dienas plānā no pl. 13.00 līdz 16.00 bija paredzēta klimatisko problēmu izzināšana caur dažādām ekoloģiskām aktivitātēm, piemēram, Prognožu spēle, kurā spriedām, kādas klimatiskas/ģeopolitiskas izmaiņas notiks, Zemes vidējai temperatūrai pieaugot par noteiktu skaitu grādu. „Changing the game” spēlē piedalījās 3 skolu komandas, tajā skaitā arī no mūsu skolas. Spēles ietvaros varēja iepazīt dažādus enerģijas veidus, to vērtību un ietekmi, kā arī veidot enerģētikas politikas vīzijas un attīstības tendences Ziemeļeiropai 2030. gadā. Spēlē 2 stundu laikā bija iespēja ar LEGO klucīšu palīdzību vizualizēt enerģijas daudzumu un veidus, pieņemt lēmumus par enerģijas politikas attīstību, kā arī vērot dažādu faktoru ietekmi uz enerģijas patēriņu un ietekmi uz sabiedrību. Skolēniem no mazākām klasītēm bija iespēja pašiem veidot multfilmas multfilmu darbnīcā, kā arī no tetrapakām izgatavot maciņus.

Arī skolotājas ieguva jaunu pieredzi eko darba plānošanā.

Kopumā braucēju komanda ir apmierināta, jo esam lietderīgi pavadījuši sestdienu, kā arī mūsu kontā ir „ieskaitītas” jaunas zināšanas, prasmes.

Protams, bija lietas, kas varēja būt citādākas, bet bez tā neiztikt; jādomā ir par pozitīvajām lietām un emocijām, ko guvām!

Visi dalībnieki sakām lielu paldies Danielam Trukšānam un viņa komandai par šī pasākuma veidošanu, Vecumnieku skolai – par uzņemšanu un, protams, skolas direktoram Vladimiram Samohinam un skolotājai Armandai Lasmanei- par brauciena organizēšanu un šīs iespējas sniegšanu mums!