Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Izstādē „Skola 2011”

6.martā Pļaviņu novada ģimnāzijas 11. un 12.klases skolēni, mūsu skolas un Odzienas filiāles pedagogi apmeklēja gada nozīmīgāko izglītības pasākumu Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā – 17. starptautisko izglītības izstādi „Skola 2011”.

Šī izstāde jauniešiem ļāva iegūt visaptverošu informāciju par mācību iespējām dažādās valsts, privātajās un ārzemju augstskolās, koledžās, arodskolās un citās mācību iestādēs, kas palīdzētu izvēlēties piemērotāko izglītības ceļu pēc vidusskolas beigšanas.

Visiem izstādes apmeklētājiem tika piedāvāti dažādu skolu, mācību centru, kursu bukleti un izglītības iespēju informācijas katalogi, kā arī skolu suvenīri: pildspalvas, piespraudes, blociņi ar attiecīgo skolu simboliku. Izglītības iestādes prezentēja mācību programmas, kas tiks piedāvātas 2011./2012. mācību gadā, kā arī informēja par iestājeksāmeniem un citām prasībām studēt gribētājiem.

Vienkopus noderīgu informāciju par izglītību sniedza dalībnieki no 14 pasaules valstīm, kā arī izstādē piedalījās portālu uzdevumi.lv, niid.lv un „Latvijas Lielās Talkas 2011” pārstāvji.

Šajās dienās Ķīpsalā notika 14. starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde „Baltijas Grāmatu svēki 2011”, kur varēja iepazīties ar izdevniecību jaunumiem, spēlēt dažādas spēles, iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām cenām, kā arī „Grāmatu maiņas punktā” mainīties ar citu lasītāju grāmatām.

Izstādē pavadītais laiks un iegūtā informācija bija noderīga visiem tās apmeklētājiem, jo vienkopus tik lielu informāciju, kas iegūta no pašiem skolu audzēkņiem, studentiem un lektoriem, var iegūt tikai 1 reizi gadā.

Paldies skolas vadībai par brauciena uz starptautisko izglītības izstādi „Skola 2011” organizēšanu!

Linda Gregersone