Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Eiropas Zinātnieku nakts aktivitātes

27. septembrī visā Latvijā norisinājās Eiropas Zinātnieku nakts aktivitātes, piedāvājot daudzveidīgu bezmaksas pasākumu un aktivitāšu programmu dažādās zinātnes nozarēs 35 norises vietās. Šī gada vadmotīvs “Satiec savu zinātnieku!” uzsvēra zinātnieku kā gidu lomu, lai palīdzētu atklāt dažbrīd sarežģīto zinātnes pasauli un iedvesmot nākotnes karjerai šajā jomā. Visi interesenti varēja tikties ar pētniekiem, doties ekskursijās, skatīties šovus, piedalīties eksperimentos.

9. un 11. klašu šogad izvēlējās apmeklēt Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas izglītības tehnoloģiju centru un Latvijas universitātes Dabas un Zinātņu māju. Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā varēja apgūt pirmās palīdzības pamatus, pacientu uzņemšanas un aprūpes iemaņas, “piemērīt” zobārsta profesiju, izmēģināt ķirurģijas simulatorus, piedalīties aizraujošos ķīmijas eksperimentos, ielūkoties operāciju zālē, dzemdību kabinetā.

Latvijas universitātes Dabas un Zinātņu mājā piedalījāmies viktorīnās un ieguvām informāciju par jaunākiem pētījumiem un atklājumiem medicīnā, audu inženierijā un reģenerācijā, piedalāmies diskusijā “Vai teologs ir zinātnieks?”.

9. klases meitenēm šī diena noteikti paliks atmiņā arī ar to, ka viņas sniedza interviju Latvijas Televīzijai un varēja sevi redzēt “Panorāmā”.