Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Herberts Millers (12.03.1943. – 21.06.2024.)

Bet saules sēkliņa nepazūd,
Mūžīgi paliek gaisma iesētā.
(L. Brīdaka)

Herberts_Millers “Uzvara ir arī tad, kad esi labāks, nekā bijis”, tā saviem skolēniem dambretes spēles nodarbībās atgādināja dambretes pulciņa vadītājs Herberts Millers. Ar lielu aizrautību un pacietību viņš mācīja spēles noteikumus, rīkoja sacensības, veda skolēnus uz starpnovadu turnīriem.

Melnbaltā laukuma vilinājums skolotāju Herbertu aizrāva jau no bērnības, kas pavadīta Aizputē. Tā no vaļasprieka šī spēle viņu aizveda līdz meistara kandidāta titulam. Kad Milleru ģimene pārcēlās uz dzīvi Pļaviņās, pirmais, ko Herberts uzsāka, bija apzināt dambretes turnīru organizēšanas iespējas. 2016. gadā viņš sāka strādāt Pļaviņu novada ģimnāzijā par interešu izglītības pedagogu, vadīt dambretes pulciņu un jau 2018. gadā kopā ar skolēniem guva panākumus starpnovadu sacensībās.

Komunikācijā ar kolēģiem vienmēr tolerants, ieturēts, atsaucīgs, skolēnus prata ieinteresēt, atbalstīt, iedrošināt, motivēt un aizraut. Arī pandēmijas laikā Herberts atrada iespēju aicināt interesentus piedalīties tiešsaistes dambretes turnīrā, kas tika organizēts dambretes tiešsaistes spēļu portālā. Pļaviņu novada sporta svētkos Herberta vadībā dambreti spēlēja gan lieli, gan mazi. Pēc aktīvās darbošanās skolā, dambretes spēles mīļotāji tika gaidīti Pļaviņu bibliotēkas lasītavā.

Vēl tik daudz gājienu dambretes lauciņā bija iecerēts, bet pašos vasaras saulgriežos Herberts Millers zaudēja spēli ar ļauno slimību.

Visi, kam dzīves ceļš krustojies ar dambretes spēles entuziastu, dzīvesgudro un ar sirsnīgu humoru apveltīto Herbertu Milleru, atcerēsies viņu ar labu vārdu un gaišām domām.

Atvadīšanās no skolotāja Herberta Millera 28. jūnijā plkst. 11.00 Jaunā Krasta ielā 6, Pļaviņās.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem un visiem, kas skumst par izcilā dambretes meistara Herberta Millera aiziešanu mūžībā.

Pļaviņu vidusskolas kolektīvs