Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Ierindas skate 2023


Lāčplēša diena ir viena no tām nedaudzajām mūsu atceres dienām, kad svinam uzvaru, nevis pieminam sakāvi.

Lāčplēša diena ir uzvaras diena. Latvijas galvaspilsētas brīvības atgūšanas diena un latviešu cīnītāju piemiņas diena. 1919. gada novembrī mūsu karavīri ne tikai atbrīvoja Rīgu, guva uzvaru pār pretinieku, bet arī ieviesa pārliecību par saviem spēkiem visu latviešu sirdīs.

Tradicionāli par godu 11. novembrim, Lāčplēša dienai, mūsu skolā notiek ierindas skate, kurā klases un komandieri sacenšas ierindas mācībā.

Šogad ierindas skati vērtēja kompetenta žūrija: admirālis Andrejs Gaidis Zeibots, ģenerālis Juris Vectirāns, ZS 55. KB majors Edgars Reinicāns, ZS 55. KB kaprālis Inguss Ikstens, Pļaviņu vidusskolas un Pļaviņu Mākslas skolas skolotāja Gunita Bramane-Kaminska, Pļaviņu vidusskolas kora koncertmeistare un Pļaviņu Mūzikas skolas skolotāja Sigita Vilkaplātere, Jaunsargu instruktors Guntis Mozga.

Žūrija vērtēja ne tikai komandas veikumu, bet arī klases komandiera darbu. Par labākajiem komandieriem tika atzīti: Luīze Teterovska (5. – 8. klašu grupā) un Raivo Kaņepējs (9. – 12. klašu grupā).

Klašu vērtējumā godalgotās vietas ieguva:

5. – 8. klašu grupā:

9. – 12. klašu grupā:

1. vieta – 8.a klasei

2 .vieta – 8.b klasei

3. vieta – 6.a klasei

1. vieta – 12. klasei

2. vieta – 9.b klasei

3. vieta – 11. klasei