Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Mūsu skolas absolventi – vārda mākslas meistari

Sanita Placēna, 7.a klases skolniece un
Guna Elīte, 9. a klases skolniece

Starptautiskā Dzimtās valodas diena visā pasaulē tiek svinēta 21. februārī. Tās mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību dzimtās valodas vērtībai un skaistumam.
Mūsu skolā Dzimtās valodas dienai veltītajās stundās piedalījās mūsu skolas absolventi – vārda mākslas meistari. Viena no tām bija 2001. gada absolvente Sanita Kitajeva, kura šobrīd strādā Pļaviņu novada domē par sabiedrisko attiecību speciālisti.
Viņa pastāstīja, ka vidusskolā mācījusies humanitārā virzienā, viņai patika lasīt grāmatas.
Sanita deva lielisku iespēju saprast, ko dara šīs profesijas pārstāvji, kādi ir viņu galvenie uzdevumi, ar ko saskaras šīs profesijas pārstāvji ikdienā . Tie ir: komunikācijas prasmes, spēja strādāt komandā, ātri reaģēt stresa situācijās, jābūt izpratnei par konflikta vadību, svešvalodu zināšanas, stresa noturība, zināšanas par lietišķo etiķeti.
Viņa pastāstīja par to, kā veidojusies viņas profesionālā izaugsme. Stāstīja, kā ritējis darbs Nacionālajā bibliotēkā.
Sanita pastāstīja arī par to, cik dažādas ir viņas darba dienas un kas viņu pamudināja izvēlēties tieši šo profesiju. Akcentēja domu, ka sabiedriskās attiecības ir tilts starp uzņēmumu, iestādi un apkārtējo sabiedrību. Sabiedrisko attiecību speciālisti veido iestādes reputāciju, tēlu, nodrošina komunikāciju, saziņu, veido viedokli.
Mums, 5.b, 7.a , 9.a, 9.b klases skolēniem, šī stunda bija jauniem izaicinājumiem bagāta, jo viņas vadībā veidojām ziņu. Izrādās, ka ir laba ziņa, kura ir pašsaprotama, bet sabiedrībai un medijiem labāk patīk sliktās ziņas, jo par tām interesentu ir vairāk.
Paldies S. Kitajevai un mūsu skolotājai A. Lasmanei par noorganizēto mācību stundu!

Foto: Lauris Kampāns