Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Sākusies pieteikšanās Jauniešu uzņēmējdarbības vasaras skolai (JESS 2017)

kaRīgas Ekonomikas augstskola (SSE Riga) sadarbībā ar Junior Achievement Latvija un Madonas novada pašvaldību organizē ikgadējo Jauniešu uzņēmējdarbības vasaras skolu (JESS) – nedēļu ilgu uzņēmējdarbības vasaras skolu vidusskolēniem. Vasaras skola norisināsies no 7. līdz 12. augustam Madonas biznesa inkubatorā.

JESS 2017 ir īpaši piemērota 10.–12. klašu skolēniem, kuriem ir padziļināta interese uzņēmējdarbībā un kuri vēlas iegūt praktiskas zināšanas par personiskā biznesa uzsākšanu. Uzņēmējdarbības vasaras skolas dalībnieki pārbaudīs un attīstīs savas biznesa idejas reālās situācijās ar visiem šķēršļiem un prasībām, ar kurām saskaras jaunizveidoti uzņēmumi – dalībnieki strādās pie uzņēmējdarbības ideju izstrādes (dalībniekiem nav nepieciešams piedalīties ar jau pastāvošām biznesa idejām!), uzņēmējdarbības modelēšanas, produktu prototipēšanas, klientu attīstības, kā arī prezentēs savas biznesa attīstības idejas pieredzējušas žūrijas priekšā.

Vasaras skolas dalībnieki tiks iedalīti komandās. Katrai komandai būs jānāk klajā ar savu uzņēmējdarbības ideju, kas nometnes beigās tiks prezentēta žūrijai. Dalība biznesa akseleratorā sniedz iespēju apgūt prasmes strādāt individuāli un komandā, kā arī spējas dalīties ar zināšanām un informāciju, deleģēt uzdevumus un ievērot noteiktus termiņus.

Papildus darbam pie savu ideju attīstības būs iespējams klausīties vieslekcijas, kuras sniegs uzņēmējdarbības vides pārstāvji un citi pieredzējuši profesionāļi. Dalībniekiem tiek garantēts interesanti, noderīgi un jautri pavadīts laiks, kā arī iespēja apgūt jaunas zināšanas un prasmes.