Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Tērvetes dabas parks

29.maijā 1.b un 2.b klases skolēni devās ļoti jaukā, interesantā eksursijā uz Tērvetes dabas parku. Tā kā ceļš bija tāls, tad skolēni vērojot Latvijas dabu,  skaitīja zirgus. Ticējums vēsta, ja saskaitīsi 100 zirgus, laiks būs silts un skaidrs. Kaut arī zirgus nesaskaitījām, laiks mūs lutināja.

Nonākot Tērvetes dabas parkā, uzzinājām, ka tas aizņem 1366 ha  lielu platību.  Vispirms mēs devāmies uz Rūķu mežu, kur varējām apskatīt Rūķu mājiņas. Skolēni jutās kā mazi rūķīši, tekalēdami no vienas mājas uz otru, pabūdami arī mājiņās iekšā.

Interesanti bija  pabūt Rūķu pilsētā, jo tajā bija aplūkojamas mājiņas kā , piemēram, pasts, pajumte, ūdenstornis. Pilsētiņā  bija uzcelta estrāde.  Visi kopā nodziedājām latviešu tautasdziesmu „Kur tu teci, gailīti mans”.

Vēlējāmies redzēt Tērvetes dabas parku no putna lidojuma, tāpēc kāpām  39 m augstajā skatu tornī.

Lai nokļūtu Raganas silā, izejot cauri Pasaku mežam, skolēniem bija jāveic vairākas šķēršļu joslas. Protams, satikāmies ar raganu, kura ar mums aprunājās, pacienāja ar iecienītāko raganas cienastu, pārbaudīja mūsu zināšanas.

Parkā ir uzbūvēts ļoti liels koka konstrukciju atrakciju laukums.  Bērniem patika līst cauri caurulēm, iziet šķērļus, atpūsties.

Ekskursijas noslēgumā braucām ar Pasaku bānīti. Bānīša šoferis atgādināja bērniem par drošību vasarā, novēlēja jaukas brīvdienas.

Lai būtu mīļas atmiņas par ekskursiju, skolēni nopirka piemiņas suvenīrus.

Priecājāmies, ka vecāki arī piedalījās mūsu pavasara ekskursijā.

Turpināsim arī nākošajā gadā iepazīt kādu no Latvijas novadiem.

1.b klases audzinātāja Kristiāna Balode