Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

VIETVĀRDU talka 2017

logo_UNESCOUNESCO Latvijas Nacionālā komisija un Latvijas Universitātes Latviešu valodas institūts aicina piedalīties UNESCO Starptautiskajai dzimtās valodas dienai veltītā akcijā “Vietvārdu talka”, kuras mērķis ir apzināt, pierakstīt un datubāzē www.vietvardi.lv reģistrēt Latvijas daudzveidīgos un krāšņos vietvārdus.

Ar katru pierakstīto vietvārdu, it īpaši mazajiem vietvārdiem, kuriem neatrodas vieta kartē, ikviens var sniegt savu ieguldījumu Latvijas daudzveidīgo izlokšņu un dialektu pētniecībā un saglabāšanā, kā arī palīdzēt atrast daudzās atslēgas jau sen pētītām kultūrvēstures mīklām!

Talkā īpaši aicināti piedalīties interesenti, kuri Latvijas valsts simtgades digitālajā platformā www.lv100.lv izteikuši vēlmi līdzdarboties simtgades sagatavošanas procesā un dāvinājuši savas stundas digitālajā laika bankā Latvijas simtgadei.

Vietvārdu talka atklāta šā gada 23. februārī un ilgs līdz 30. septembrim. Katru mēnesi tiks noteikts čaklākais talcinieks un vietvārdiem krāšņākais novads. Laureāti tiks aicināti uz apbalvošanas pasākumu šā gada 20. oktobrī – Vietvārdu dienā!

Vairāk informācijas meklējiet:
http://unesco.lv/lv/unesco/starptautiskas-dienas/akcija-vietvardu-talka/starptautiskajai-dzimtas-valodas-dienai-veltita-akcija- vietvardu-talka/