Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Finanšu olimpiāde “Finanšu ābece 2017″

abeseIkvienam no mums var būt nepieciešamība meklēt atbildes uz tādiem jautājumiem kā bankas konta lietošanas nosacījumi, personīgā budžeta plānošana, ieguldījumi un noguldījumi, apdrošināšana, naudas drošība, cenu pārmaiņas, valsts institūciju lēmumu ietekme uz mūsu finansiālo stāvokli, un citiem finanšu jautājumiem.

 Lai veicinātu jauniešu interesi par finanšu, naudas un ekonomikas jautājumiem, Latvijas Banka kopā ar Ekonomikas un kultūras augstskolu (EKA), Alberta koledžu un Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK) aicina 11. - 12. klašu skolēnus, profesionālo un arodvidusskolu pēdējo kursu audzēkņus 2017. gada 29. martā piedalīties olimpiādē “Finanšu ĀBECE 2017″.

 Ar olimpiādes nolikumu, pieteikšanas kārtību var iepazīties Latvijas Bankas ekonomiskās izglītotības interneta vietnē www.naudasskola.lv. Dalībniekus var pieteikt atbildīgais pasniedzējs līdz 2017. gada 24. martam. Balvas saņems visi dalībnieki, tostarp naudas lietās gudrākie skolēni – budžeta vietu un atlaides studiju maksai EKA vai Alberta koledžā, kā arī balvas no Latvijas Bankas un FKTK. Īpašas balvas plānotas uzvarētāju pārstāvētajām skolām.

 Gatavojoties olimpiādei, piedāvājam pārbaudīt zināšanas “Naudas skolas” uzdevumos. Uz tikšanos olimpiādē!