Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Prakse.lv- vieta, kur sākas tava nākotne

prakse_RGBVirtuala_Prakse

2016.gada 29. novembrī 11.un 12.klašu skolēniem bija iespēja piedalīties izglītības un karjeras portāla prakse.lv  seminārā „Jaunietis darba tirgū: no teorijas līdz praksei”, kuru vadīja Andris Grinfelds. Semināra mērķis – palīdzēt jauniešiem šobrīd un nākotnē profesijas izvēlē. Andris Grinfelds pastāstīja jauniešiem par nākotnes darba tirgus perspektīvām, par atbilstošākās  profesijas un augstskolas izvēles iespējām, par projektiem „Virtuālā prakse” un „Atvērto durvju nedēļu Latvijas uzņēmumos”. 4 mūsu skolas jauniešiem – Laurai Krūmiņai, Violetai Grigorjevai, Emīlam Lūciņam un Igoram Babakam bija dota lieliska iespēja piedalīties darba intervijas simulācijas spēlē .

Pēc semināra jauniešiem bija iespēja izteikt viedokli par semināru kopumā. Lūk, atsauksmes:10 skolēni semināru novērtēja kā izcilu, 16-ļoti labi, 4-labi. 16 skolēni uzskata, ka studiju izvēlē svarīga ir augstskolu popularitāte un prestižs, 20 skolēni izskata, ka svarīgs ir studiju programmu saturs. 24 skolēni ir informēti par budžeta vietu skaitu un stipendijām Biznesa augstskolā „Turība”, un 20 skolēni atzīst, ka „Turība”piedāvā viņus interesējošas nozaru studijas. 15 skolēni kā plusu atzīst, ka „Turības”studijas tiek savienotas ar labām prakses iespējām. Turklāt 14 skolēni zina, ka šajā augstskolā var būt arī studiju maksu atlaide. Pēc studiju beigām savas profesijas apguvušajiem ir starptautiskas iespējas darba tirgū.

Lai iegūtu ziņas par studijām,  skolēni izmanto dažādus sociālos tīklus: 22 skolēni –„Vkontakte”, 24-„Facebook”, 19-„Draugiem.lv”,9 –„Twitter”.

Paldies izglītības un karjeras portālam prakse.lv un biznesa augstskolai „Turība” par piedāvāto iespēju Latvijas vidusskolēniem piedalīties bezmaksas seminārā, kas dod jauniešiem iespējas izvērtēt savas iespējas sevi pozicionēt darba tirgū. Paldies skolēniem, skolas administrācijai, skolotājiem par atsaucību pasākumam.

Lai radošas idejas pavada mūs ik uz soļa! Esmu pārliecināta, ka šis seminārs daudzus jauniešus iedvesmos jauniem darbiem un lieliem panākumiem!

Lai izdodas!

Armanda Lasmane,
pedagoģe karjeras konsultante