Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Mācīties var arī tā!

Četras neparastas un neaizmirstamas mācību stundas 3.b klases skolēniem notika sniegotajā 4. novembrī, kad devāmies ilgi gaidītajā mācību ekskursijā uz Rīgu.

Latviešu valodas stundu pavadījām Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Gide mūs iepazīstināja ar bibliotēkas ēku, lasītavām un bibliotēkas pakalpojumiem. Mūsu uzmanību piesaistīja vismazākā bibliotēkas grāmata (0,5X0,5cm), kurā 6 valodās nodrukāta Tēvreize. Interesanta likās arī vislielākā grāmata, kura sver 28kg. Mums bija iespēja uzbraukt bibliotēkas 11. stāvā, no kura paveras brīnišķīga Rīgas panorāma.

Dabaszinību stunda norisinājās Dabas muzejā. Vai zināt kurš ir 2016. gada dzīvnieks? Tas ir āpsis. Ar āpša dzīvesveidu, paradumiem, mājokli, ēdienkarti mēs iepazināmies nodarbībā „Ciemos pie āpša”. Viesošanās Dabas muzejā ieilga, jo mūs ļoti ieinteresēja arī citas Dabas muzeja ekspozīcijas.

Pienācis laiks mājturības stundai. Kas gan var būt labāks par pašu rokām gatavotām šokolādes konfektēm! Saldus šokolādes priekus izbaudījām Laimas šokolādes muzeja radošajā darbnīcā.

Pēc mielošanās ar šokolādi enerģijas mums bija pārpārēm – tieši tik, lai pietiktu spēka sporta stundai atpūtas parkā „Lielpilsēta”. Kartings, batuti, piepūšamās atrakcijas, slidkalniņi, smiekli, sadarbošanās- lielisks dienas noslēgums!

3.b.klases skolēni un vecāki saka  paldies Pļaviņu novada pašvaldībai par finansējuma piešķiršanu ekskursijai konkursa “Gada klase” ietvaros. Liels paldies Edgara māmiņai par ekskursijas noorganizēšanu un Arvja māmiņai par atbalstu ekskursijas laikā!

3. b klases audzinātāja Sandra Fišmeistare