Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Vislatvijas „Putras programmas 2016” aktivitātes Pļaviņu novada ģimnāzijā noslēgušās

S. Placēna, I. Kaugers
Pļaviņu novada ģimnāzijas 6.aun 6.b klašu preses nodaļas vadītāji

Jau otro gadu mūsu skolas 5. – 7. klašu skolēniem bija dota iespēja iesaistīties” Putras programmas” aktivitātēs. Projekts tiek īstenots sadarbībā ar „Rīgas Dzirnavnieks”, Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru (VISC) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC).
Programmas mērķis ir popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu un radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas. Graudaugi ir viena no nozīmīgākajām produktu grupām, tāpēc ir svarīgi, lai bērni un vecāki mainītu savus ikdienas paradumus un daudz biežāk ēstu graudaugu ēdienus, it īpaši veselīgās putras. Pēc uztura speciālistu ieteikumiem graudaugiem būtu jābūt aptuveni pusei mūsu uzturā.
6. klašu skolēni aktīvi iesaistījās „Putringos” – piedalījās „Putras” lekcijās, un aktīvi paši gatavoja putras.Šogad papildus tēmai par graudaugu veselīgumu skolēni tiks izglītoti, kā veikalā izvēlēties drošus produktus, kā arī dota iespēja piedalīties Vislatvijas” Putras pavārgrāmatas” veidošanā, kas ir šī gada #PUTRINGS čempionāta tēma.
Audzināšanas stundās mēs uzzinājām, cik liela loma mūsu uzturā ir graudaugiem, kas ir drošs uzturs, kāda ir tā loma. Pārrunājām, cik svarīgi ir ēst putru, jo tā dod spēku un enerģiju. Vislabāk mums garšo auzu pārslas un mannas biezputras, bet īpaši auzu pārslas putra ar šokolādi.
Sadarbojoties ar skolas ēdnīcu, mēs apēdām garšīgu auzu pārslas biezputru ar ķiršu gabaliņiem. Klasē bija konkursi, kuros mūsu audzinātājas pārbaudīja mūsu zināšanas, izpildot dažādus uzdevumus. Tas bija interesanti, jo uzvarētāji saņēma balvas un diplomus. Jaunums bija tas, ka piedalījāmies Vislatvijas ”Putras pavārgrāmatas” veidošanā. Savas receptes ievietojām www.putrasprogramma.lv/pavargramata !
6.b klases skolēni sadarbībā ar vizuālās mākslas skolotāju Daci Vēveri katrs uzzīmēja savu putras šķīvi.
Vēlamies pateikt paldies par atbalstu un palīdzību skolotājām Ritai Jakovļevai, Armandai Lasmanei, Dacei Vēverei, Lanai Ivanovai un Leona mammai, kā arī” Putras programmas” koordinatoriem, kas skolas ikdienu „putrotājiem ” padarīja daudzveidīgāku!