Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

“Skolēns, kam es gribu pateikt paldies. Pedagogs, kam es gribu pateikt paldies.”

Kustība "Draudzīgā skola" Šī gada 25. oktobrī Ikšķiles vidusskolā norisinājās Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas organizētās kustības “Draudzīga skola” konkursa noslēguma pasākums, kurā pulcējās 250 skolēni un pedagogi no visas Latvijas. Uz noslēguma pasākumu bija uzaicināta arī Pļaviņu novada ģimnāzijas skolotājas Ira Ņikiforova un Silga Stučka, skolniece Rēzija Līna Upeniece (10. klase).
„Vārdu „paldies” mēs ne vienmēr pasakām, un tāpēc daudzi brīnišķīgi cilvēki bieži vien neuzzina, cik viņi bijuši nozīmīgi mūsu dzīvē. Arī mēs neuzzinām, ka kādam esam bijuši ļoti svarīgi un paveikuši ko labu. Reizēm gadās, ka pateikt „paldies” ir jau par vēlu… Šis ir pasākums, kurā varam labot šo situāciju un pateikt cits citam paldies,” teica pasākuma vadītājs un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas referents Taivo Trams. Tā kā šis ir kustības „Draudzīga skola” pasākums, tad skolēni un skolotāji no dažādām Latvijas vietām tika sadalīti grupās un kļuva par „Laimīgajiem”, „Jautrajiem”, „Interesantajiem”, „Sirsnīgajiem”, „Omulīgajiem” grupas biedriem, kas ļāva skolēniem no visas Latvijas savā starpā sadraudzēties. Lai dalībniekus saliedētu vēl vairāk, psiholoģe Sanita Aišpure – Dronka organizēja dažādas aktivitātes, noslēgumā aicinot izveidot Latvijas kontūru un veltīt labos vārdus un domas savam novadam.
Pasākuma gaitā varēja noklausīties fragmentus no skolēnu un skolotāju rakstītajām pateicības vēstulēm un noskatīties video sižetus, kā arī klausīties Ikšķiles vidusskolas muzikālo kolektīvu – popgrupu, vokālā ansambļa un kora sagatavotajos priekšnesumos. Noslēgumā Ikšķiles vidusskolas koris kopā ar pasākuma viesi – dziedātāju Valteru Frīdenbergu izpildīja The Sound Poets dziesmu „Kalniem pāri”.

 Skolas Preses ministrija