Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

ZINĀŠANAS ir kā nezināma zeme, uz kurieni mēs katrs vadam savu kuģi

bilde_tekstamSkola ir kā viens liels kuģis, uz kura ikdienā mieru, kārtību un atmosfēru nodrošina skolotāji.

30. septembris bijā tā diena, kad mēs, 12. klase, ar vienpadsmito palīdzību, pārņēmām kuģa ar nosaukumu – Pļaviņu novada ģimnāzija – vadību, lai ļautu mūsu skolotājiem atpūsties.

Visas dienas garumā skolotāji izbaudīja atpūtas kruīzu. Brauciena programmā tika piedāvāti  bonusi – iespēja uzlabot un izpaust dažādas, mūsdienās tik daudz apspriestās, caurviju kompetences – saziņas, sadarbības, digitālo.

Diena mūsu skolotājiem sākās ar vitamīnu devu spēka, mundruma un enerģijas devas palielināšanai. Rīta jundā skolotājus iepazīstinājām ar ceļojuma dienas kārtību. Skolotājiem piedāvājām iespēju bez maksas apmeklēt nodarbības skolēnu izpildījumā un pateikt labos vārdus nodarbību vadītājiem. Visas dienas garumā skolotājiem bija iespēja izbaudīt „branču” skolotāju istabā, kur varēja mieloties ar mūsu klases sarūpēto torti, bija iespēja izspēlēt kapteiņa galda spēles – monopolu, domino, cirku, UNO. Kā jebkurā ceļojumā, arī šajā, tika fiksēti paši skaistākie un neaizmirstamākie mirkļi, veidoti „pašiņi”, ar tiem skolotāji dalījās īpaši šai dienai izveidotā vietnē.

Dienas izskaņā visus iepriecināja Galā koncerts. Tajā skolotājus sveica skolas jauktais koris, kuriem tās bija pirmās ugunskristības. Muzikālu video apsveikumu skolotājiem bija atsūtījuši pamatskolas skolēni. Koncerta noslēgumā – pārsteigums – grupa ”Order, kurā spēlē Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 12.klases skolēni Rolands Rubiks un Emanuels Fadejevs, ar ļoti skaistu sveicienu. Puiši bija patīkami pārsteigti par mūsu skolotāju atsaucību un atraktivitāti. Arī mēs ieraudzījām savus ikdienā nopietnos skolotājus citā gaismā. Vēlam Jums, skolotāji, šo dzīvesprieku saglabāt arī ikdienā!

Kā gāja jaunajiem skolotājiem? Ļoti dažādi – bija interesanti, bet viegli nebija. Secinājām, ka vieglāk tomēr ir būt skolēniem. Bet varbūt kāds no mums izvēlēsies arī šo interesanto, nepārtrauktiem izaicinājumiem pilno SKOLOTĀJA profesiju.

Paldies, SKOLOTĀJI, par izturību, atsaucību, stingrību, par to, ka katru dienu liekat mums noticēt pašiem sev.

12. klases preses nodaļas vadītājs Mārtiņš Ļaksa