Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Rudens pasaka

rudensMiķeļi ir rudens saulgriežu  svētki, ko mūsdienās svinam 29.septembrī, un saucam arī par Apjumībām, kad visai ražai jābūt zem jumta. Pēc Miķeļiem sākas tumšais laiks, jo dabā diena sāk kļūt īsāka par nakti, bet paši Miķeļi ir krāsaini un bagāti.

Krāsaina un bagāta šī diena bija arī pie mūsu skolas, jo sākumskolas skolēni kopā ar vecākiem un audzinātājiem kopīgi veidoja izstādi “Rudens pasaka”. Citam rudens kaut ko pateica priekšā, citam tā bija pasaka, kurā par galvenajiem varoņiem bija kļuvuši dažādi tēli- gan bagāta mātes meita, kas slēpās zem rudens lietussarga, gan gulbītis, kas, droši vien, bija ceļā uz laimīgo zemi. Izstādē tāpat varējām ieraudzīt milzīgu zirnekli ar visu tīklu un varenu ķirbja vīru. Vērīgi skatītāji pamanīja vairākus zaķus, ežus un citus meža iemītniekus. Mūsu tehnikas laikmetā, protams, neiztikt bez transportlīdzekļiem – kuģi, mašīnas un pat lidmašīnas bija nosēdušās skolas priekšā!  Par rudens krāsainību tāpat mums stāstīja krāsainu kļavu lapu sēta un krāšņas ziedu šūpoles.

Prieks bija gan pašiem izstādes veidotājiem, gan lieliem un maziem skatītājiem! Lai mums visiem izdodas sadzirdēt, saredzēt un izsmaržot rudens pasakaino burvību!

Direktores vietniece audzināšanas jomā Sarmīte Meldere