Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Izbaudot pagājušā mācību gada godalgu

Sanita Placēna,
preses nodaļas vadītāja

 mezmalasKlāt zeltainais rudens, lai mēs, 6.a klases skolēni kopā ar audzinātāju, dotos mācību ekskursijā, kuru nopelnījām, jo bijām 2015./2016.m.g. titula „Gada klase” ieguvēji 4. – 6. klašu grupā. Ekskursija notika 2016. gada 2. septembrī.

Mācību ekskursijā devāmies ar vikinga kuģi ,,Lāčplēsis”. Pirms kāpšanas uz kuģa kapteinis Māris mums lūdza ievērot noteikumus, atrodoties uz kuģa. Svarīgākais bija uzvilkt speciālas drošības vestes. Tad devāmies ceļojumā pa likteņupi Daugavu. Brauciena laikā kapteinis Māris Arnītis mums stāstīja par kultūrvēsturiskajām vietām, kas bija redzamas krastos, uzdodot arī jautājumus, lai pārbaudītu, ko mēs zinām. Pārliecinājāmies, ka mums vēl daudz jāpēta, jāmācās, lai zinātu mūsu Latvijas, mūsu apvidus vēsturi.

Nemanot pietuvojāmies Staburagam, kur tikām iepazīstināti ar tā vēsturi, vietām, kuras būtu jāzina katram cilvēkam. Bija neparastas sajūtas, jo ļoti grūti bija iedomāties, kāda agrāk bija Daugava un Staburags pirms appludināšanas.

Staburagā izstaigājām parkus, uzzinājām, ka tur ir alus dīķi, saieta namā aplūkojām mūsu pilsētas mākslinieka Linarda Skudras gleznas, klausījāmies komponista Pētera Barisona melodijās. Tad devāmies atpakaļceļā, vērojot skaisto darbu, dolomīta atsegumus, vērojām putnus, klausījāmies Māra stāstījumā.

Nemanot bija pagājušas 3,5 stundas, kad tuvojāmies Liepkalniem, kur mūs sagaidīja gide Gunta Lazda. Viņa mūs iepazīstināja ar Stukmaņu vēsturi, uzzinājām par Vīnakalnu, Stukmaņu muižu, citadeli, par Buļļu ceļu.

Viss redzētais un dzirdētais mūs priecēja un sniedza gandarījumu, neskatoties uz to, ka pēc ekskursijas bijām nedaudz noguruši. Ekskursija mums kā skolēniem bija ļoti svarīga, ieguvām vērtīgas zināšanas par dažādiem kulturvēsturiskiem objektiem.

Diena bija izdevusies. Lai šādu ekskursiju varētu izbaudīt, mēs vēlamies teikt lielu paldies Arvīdam Apfelbaumam par sagādāto iespēju doties uz Staburagu ar liellaivu „Lāčplēsis”, Mārim Arnītim, Ivetai Biķerniecei, Guntai Lazdai, Ditai Kalnriekstiņai, Armandai Lasmanei, mūsu ģimenēm, mūsu skolotājiem.

Lai visiem krāsains un iespaidiem bagāts 2016./2017.m.g.!