Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Uz svešvalodu metodisko mēnesi atskatoties

svesvalodaNo 2016.gada 4.janvāra līdz 29.janvārim skolā risinājās svešvalodu mēnesis, kura mērķis bija aktualizēt svešvalodu nozīmi mūsdienu sabiedrībā un piedalīties ar svešvalodu saistītās darba aktivitātēs.

  Mācību stundās skolēni skatījās gan mākslas, gan dokumentālās filmas un veica uzdevumus par redzēto materiālu.

Visa mēneša garumā skolēni  katru nedēļu varēja iepazīties ar vizuāli informatīvo materiālu  par Krieviju,  Vāciju un Angliju, tās kultūrām, ekonomiku un valsts  raksturīgākajām iezīmēm.

Notika arī dažādi konkursi :

  1. vietu ieguva 4.b klase ar komandas nosaukumu: „4 from 7”;
  2. vietu izcīnīja 5. a klases komanda: „English monkeys”;
  3. vietā 3.b klases komanda: „Idea”.

Skolēni pārbaudīja savas zināšanas angļu valodas vārdu krājuma prasmēs. Konkurss pagāja darba un jautrības atmosfērā, jo varēja noklausīties un redzēt jaunāko klašu skolēnu priekšnesumus angļu valodā, līdzdarboties izpildot gan piedāvātos fiziskos vingrinājumus, gan deju soļus.

Skolotājas: Indra Ozoliņa un Ineta Bicāla ar gandarījumu sveica uzvarētāju komandas un pārējos skolēnus par piedalīšanos pasākumā.

Skolēni iejutās picērijas klienta  un oficianta lomās. Bija arī rakstiski gramatiskie uzdevumi, mīklu mīnēšanas konkurss.

Kā balva skolēniem tika pasniegta pica. Uzvarētāju komandas ieguva iespēju atkārtoti kopā ar klašu audzinātājām doties uz picēriju un nobaudīt picu un pavadīt laiku neformālā gaisotnē.

8.klašu grupā uzvarētāju komandas ir 8.a un 8.b klases, jo abas cīnījās līdzvērtīgi (skolotājas konsultantes Indra Ozoliņa, Jeļena Ozola).

9.klašu grupā uzvarēja 9.a klases komanda (skolotāja konsultante Valda Mičule).

Svešvalodu mēneša ietvaros skolēni piedalījās arī svešvalodu olimpiādēs: krievu, vācu un angļu valodās. Gūti arī atzīstami rezultāti un godalgotie skolēni tika izvirzīti 2.posma starpnovadu olimpiādēm un reģionālajām olimpiādēm.

 Ir jāturpina darbs pie kvalitatīvas svešvalodu apguves, kas  apstiprinās svešvalodu mēneša galveno ideju par cilvēka intelekta līmeņa paaugstināšanu.

Interesantākie momenti tiek piedāvāti arī fotoattēlos par metodiskā mēneša norisi.

 Svešvalodu metodiskās komisijas vadītāja: Indra Ozoliņa.