Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Mazais pētnieks…Mazais pētnieks? Mazais pētnieks!!!

DSC_1156Kas ar priecīgu čalošanu piektdienu pēcpusdienās piepilda 118. kabinetu? Tie ir Mazie pētnieki – 13 aizrautīgi 3.- 4. klašu skolēni, kuriem patīk eksperimentēt un veikt pētījumus.
Šajā mācību gadā mazajiem pētniekiem interesantas likās nodarbības, kurās veidojām sniega vulkānus, lavas lampas, krāsaino pienu un slepenos rakstus. Jautrus mirkļus sagādāja virpuļspalvu gatavošana un „reaktīvā” balona uzvedība. Karsti klājās nodarbībās, kurās mācījāmies saslēgt elektriskās ķēdes un izveidot elektromagnētu. Ļoti liels miers un pacietība bija nepieciešama, lai izveidotu dažādu priekšmetu līdzsvara kombinācijas. Atmiņā paliks arī tie eksperimenti, kuri neizdevās tā, kā iecerēts – piemēram, nirējs pudelē.
17.aprīļa nodarbībā pie mums ciemojās mazo pētnieku draugi. Šajā nodarbībā mēs uzzinājām, kas ir vielas blīvums, izveidojām „Nāves jūras” modeļus un „lavas lampas”. Ar mums kopā ļoti ieinteresēti un atraktīvi darbojās skolotāja Iveta.
Savukārt 22. maijā pie mums viesojās 2.a klase, kas kopā ar mazajiem pētniekiem palīdzēja Pasaku skolas varoņiem tikt galā ar dažādiem pārbaudījumiem. Mēs palīdzējām Pelnrušķītei no nagliņām izlasīt rīsus, Nāriņai uz monētas uzpilināt pēc iespējas vairāk ūdens pilienu, Sprīdītim, izmantojot plastmasas maisiņu, piecelt kājās papīra cilvēciņu, Kukulītim neparastā veidā piepūst balonu, Pūķim iedarbināt vulkānu, bet Aladinam aktivizēt burvju lampu.
Man ir gandarījums par šī gada mazajiem pētniekiem Anastasiju, Nikolaju, Mikusu, Unu, Adrianu, Artūru, Danielu, Lailu, Linardu, Raivo, Eiriku, Sanitu un Gvido! Jūsu prieks darboties arī mani aizrauj un iedvesmo!
Lai mums visiem saulaina un brīnumainiem atklājumiem pilna vasara!

„Mazā pētnieka” vadītāja Sandra Fišmeistare