Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Zvana svētki

Liec savā šodienas mugursomā visu, ko vēlies.
Vienīgi neieliec gaušanos par nepiepildītiem sapņiem.
Liec savā šodienas mugursomā visu, ko vēlies.
Vienīgi neaizmirsti ielikt ticību tam, ka sapņi piepildīsies.
Bet patiesībā tā arī nemaz vairs nebūs mugursoma,
tie būs putni,                 
Un tāpēc neviens īpaši nebrīnīsies,
ka tavai ikdienai pieaugs spārni.
(M .Laukmane)

Ir piektdiena, 15. maijs un, mūzikas pavadībā, skolas svinību zālē iesoļo divpadsmitie ar pirmklasniekiem, kā arī aiz viņiem mūsu devītie. Visi skaisti uzposušies.
Klāt ir kārtējie Zvana svētki. Lepnums sirdī, un nedaudz skumji, jo vēl nezinām, kur šie skolēni, kurus saucam par savējiem, pēc šī mācību gada dosies… Patīkams uztraukums valda gan pavisam lielo, gan pašu mazāko vidū – kāds uztraucas par eksāmeniem, kāds par gaidāmo priekšnesumu tepat, Zvana svētkos, vai arī pēdējo klases stundu savu klases biedru lokā, bet visi ieklausās noklausās apsveikuma vārdos, un ar aplausiem sveic tos, kuri saņem pateicības rakstus par labu mācību un sabiedriskā darba veikšanu. Īpaši pārdomāta šogad ir 11tās klases sagatavotā uzruna, kura atgādina visiem, gan izlaiduma klasēm, gan skolotājiem un citiem viesiem, par viņu īstajām mājām –Pļaviņām, Pļaviņu novadu, kā arī skolu, kurā viņi tik daudz laika pavadījuši apgūstot dzīves pamatus un zināšanas, kas noteikti noderēs, dodoties tālāk – lielajā dzīvē.
Pirmklasnieki iezvana 9.un 12.klašu pēdējo stundu,  un mūsējie, tik skaistie un mīlētie, izsoļo no zāles. Šajā brīdī liekas, ka mēs šķiramies, šķiramies no ikdienas mācībām, no klases biedriem, varbūt no draugiem, varbūt no pirmās mīlestības, bet mēs vēl tiksimies ļoti atbildīgā brīdī – eksāmenos. Gribētos, lai īstajā, lielajā dzīvē tiekoties, nepaejat viens otram garām. Pasākums ir beidzies un absolventi dodas uz pēdējo klases stundu – gan pakavēties atmiņās, gan jauki un interesanti pavadīt laiku, pildot nākošā mācību gada absolventu uzdotos uzdevumus.
Mīļie 9. un 12. klašu skolēni! Izdariet pareizo izvēli un paļaujieties savai sirdsapziņai, dodoties tālāk! Ceram, ka mūsu skola Jūsu sirdīs paliks vienmēr.
Veiksmi, izturību un izdošanos Jums!

Pļaviņu novada ģimnāzijas 11.klase