Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Dziesmas nes pretim pavasarim!

notsIr atnācis pavasara otrais mēnesis- aprīlis, kad varam vērot, kā mostas daba, zeme sāk zaļot, smaržot un ziedēt. Atdzīvojas itin viss! Ūdens upītēs čalo, skaisti plaukst zilās vizbulītes un silpurenes. Rīta rāmais vējš maigi šūpo bērzu galotnes…Visur ir dzirdama putnu čivināšana, to skaistās dziesmas.
Arī Pļaviņu novada ģimnāzija aprīli ieskandina ar dziesmām. Šā gada 2. aprīlī skolā notika konkurss ‘’Dziedošā klase’’, kas ir lieliska iespēja klasei būt kopā, apgūt skatuves mākslas kultūru un vienoties kopējā dziesmā, sev tuvā dziemā. Katras klases izvēlētā dziesma bija atbilstoši piemeklēta un interesanti „iepakota”. Jauks pārsteigums žūrijai un skatītājiem bija pirmo klašu priekšnesums, daudzu konkursantu tērpu izvēle, dziesmu „kustīgais „ izpildījums uz skatuves. Prieks bija redzēt arī klases audzinātājas uz skatuves, kas noteikti deva iedvesmu , lielu sparu mazajiem izpildītājiem. 1. a klase ar dziesmu ‘’Muzikanti’’(klase-orķestris un smaids, smaids, smaids) un 1. b klase ar dziesmu ‘’Kā rūķītis stādīja konfektes’’ (gardi dziesmas aksesuāri un prieks sejās) cīnīsies nākamajā kārtā, kas būs jau pavisam drīz. 3. a klase ar dziesmu ‘’Lidojums ar gaisa balonu’’ un 3. b klase ar dziesmu ‘’Banāns’’ arī startēs konkursa otrajā kārtā. Lai mazajiem dziedātājiem veiksme un izdošanās! Sākumskolas dziedošo klašu priekšnesumus patiesi varēja baudīt ar pavasarīgu smaidu sejā! 5. b klases dziesma ‘’Tu mana ģeometriskā’’(izcili vizuālie papildinājumi un klases audzinātājas solo), 6. b klase ar dziesmu ‘’Sekundes’’(lieliskas kustības un piemēroti tērpi) un 7. a klases dziesma ‘’Neskaties pulkstenī’’(teatrāli-muzikāls, pozitīvi uzlādējošs skanējums) pēc žūrijas kritērijiem saņēma visaugstāko punktu skaitu, kas dod iespēju arī šīm klasēm gatavoties tālākām dziesmu kaujām- šīm klasēm bija skanīgi, pārdomāti, saulaini priekšnesumi…gluži tāpat kā pavasaris. Arī paši vecākie mūsu skolas jaunieši- vidusskolēni ‘’Dziedošās klasēs ‘’ piedalīsies ar dziesmām ‘’Dzeltenie aizkari’’(10.klase) un ‘’Labradors’’(11.klase). Klases varam paslavēt par to noformējumu un vokālu, par iespēju pārliecināties, ka mūzika patiešām ir visas cilvēces kopīgā, savstarpējā valoda.
Mūzika ir dvēseles dziesma, dziesma ir dvēseles mūzika, kas spēj uzburt tik daudz dažādu emociju. Kādam tas izdevās! Tā spēj izstarot prieku, bēdas, spēj aizdzīt nogurumu, vai arī tieši otrādi – paraut aiz emociju aukliņas un likt raudāt. Dziema ir tik dažāda, ka grūti pat noticēt, ka tā rodas tikai no septiņām notīm. Taču ne katram ir pa spēkam šo mūziku aiznest līdz klausītājiem.
Paldies par piedalīšanos konkursā visām klasēm! Vēlēsim veiksmi izvirzītajām klasēm nākamajā kārtā, jau finālā, kur uzzināsim, kura ir Pļaviņu novada ģimnāzijas skanīgākā, saliedētākā un izturīgākā klase!

Preses ministrija