Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Pļaviņu novada ģimnāzija akreditēta uz sešiem gadiem

logo, Pļaviņu novada ģimnāzija

Pļaviņu novada ģimnāzijas direktore Rita Pole

2009. gada 29. aprīlī Pļaviņu novada ģimnāzija tika akreditēta uz 6 gadiem, līdz 2015. gada 28. aprīlim. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.852 “Kārtība, kādā akreditē vispārējās un profesionālās izglītības programmas, izglītības iestādes un eksaminācijas centrus”, lai pieteiktos akreditācijai, Pļaviņu novada ģimnāzijai ne vēlāk kā trīs mēnešus pirms iepriekšējās akreditācijas termiņa beigām Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD) bija jāiesniedz skolas pašnovērtējuma ziņojums (skatāms skolas mājas lapā www.png.edu.lv). Saskaņā ar minētajiem noteikumiem, ja iestāde iepriekš bija akreditēta uz sešiem gadiem, tad dienests triju mēnešu laikā pēc akreditācijas iesnieguma un pašnovērtējuma ziņojuma saņemšanas, izvērtējot iepriekšējās akreditācijas rezultātus un iepriekšējās akreditācijas ekspertu komisijas ziņojumā norādīto ieteikumu izpildi, pašnovērtējuma ziņojumā norādīto informāciju, Valsts izglītības satura centra sniegto informāciju un dienesta rīcībā esošo informāciju par iestādes darbības atbilstību normatīvo aktu prasībām, var pieņemt lēmumu par kārtējo akreditāciju uz sešiem gadiem (bez ekspertu komisijas ierašanās skolā).
Skolas snieguma vērtēšanā izmanto visā valstī vienotu procedūru, kas paredz noteiktus vērtējamos skolas darbības aspektus. Skolas darbība ir sadalīta septiņās pamatjomās, kas kopumā aptver visus būtiskos skolas darbības virzienus: 1. Mācību saturs; 2. Mācīšana un mācīšanās, 3. Skolēnu sasniegumi; 4. Atbalsts izglītojamajiem; 5. Skolas vide; 6. Skolas resursi; 7. Skolas darba organizācija, vadība un kvalitātes nodrošināšana. Akreditācijas procesā iestādes darbības kvalitāti vērtē atbilstoši Ministru kabineta noteiktajam un izstrādātajai metodikai četros kvalitātes vērtējuma līmeņos vai aprakstoši.
Jau uzsākot jauno 2014./2015. mācību gadu, skolotāji aktīvi strādāja pie ziņojumam nepieciešamās informācijas vākšanas, analizēšanas un apkopošanas. Skolas pašnovērtējuma ziņojuma sagatavošanai un skolas darbības pamatjomu izvērtēšanai tika izmantota statistikas datu analīze, SVID analīze, skolotāju pašvērtējums, skolēnu, skolotāju un vecāku anketēšana, arī citas metodes un materiāli. Tika izveidotas arī darba grupas, kurās iesaistījās visi pedagogi. Ziņojuma izstrādē piedalījās arī skolas padomes locekļi, pašnovērtēšanu veica arī skolēnu pašpārvalde. Janvāra vidū apjomīgais pašnovērtējuma ziņojuma projekts bija sagatavots, tas tika apspriests un akceptēts skolas padomē un pedagoģiskajā padomē, kā arī saskaņots ar Pļaviņu novada domes priekšsēdētāju Guntu Žildi. 2015. gada 27. februārī Pļaviņu novada ģimnāzija savu skolas pašnovērtējuma ziņojumu iesniedza Izglītības Kvalitātes valsts dienestā (IKVD) izvērtēšanai.
2015. gada 6. martā skola saņēma ļoti priecīgu ziņu, ka, pamatojoties uz Ministru kabineta 2010.gada 14.septembra noteikumu Nr.852 “Kārtība, kādā akreditē vispārējās un profesionālās izglītības programmas, izglītības iestādes un eksaminācijas centrus” 53.punkta 53.1. apakšpunktā un 55.punkta 55.2.apašpunktā noteikto un akreditācijas komisijas priekšlikumu, IKVD nolemj akreditēt Pļaviņu novada ģimnāziju  un Pļaviņu novada ģimnāzijas filiāli Odzienā uz maksimāli iespējamo laiku – sešiem gadiem.
Esam patiesi gandarīti, ka godam esam tikuši galā ar visiem akreditācijas pārbaudījumiem. Paldies visam skolas kolektīvam par paveikto! Pļaviņu novada ģimnāzija  pateicas arī visiem mūsu skolas draugiem un  atbalstītājiem par kopā sasniegto. Uz veiksmīgu sadarbību arī turpmāk!