Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Draudzīgais aicinājums

Draudzīgais Aicinājums

„Kam mājās daudz grāmatu, daudz gleznu vai citu skaistu mākslas darbu, ziedosim, dāvināsim daļu no tiem katrs savai skolai.

Simts, divi un trīs simti tagad dzīvē savās vietās nostājušies, droši vien būs spējīgi daļu sniegtās gaismas dot atkal atpakaļ savai vecajai skolai, lai spēcinātu šo stiprāko mūsu tautas gaismas avotu, lai spožāk gaisma atspīdētu tiem, kas tagad mērī ceļu uz šīm skolām.”

1935. gada 28. janvārī
K. Ulmanis, Ministru prezidents

Latvijas skolās 1935. gadā tika iedibināta  akcija «Draudzīgais aicinājums». Tās laikā katrs var atcerēties savu  skolu un dāvināt grāmatas, mākslas priekšmetus, ziedot līdzekļus skolu fondiem vai bibliotēkām.  «Draudzīgo aicinājumu» uzsācis bijušais Valsts prezidents Kārlis Ulmanis, kurš savā vārda dienā uzdāvinājis bērnības skolai grāmatas un lūdzis, lai arī citi atceras savas skolas. Kopš 1994. gadā šī tradīcija ir atjaunota.   Draudzīgā aicinājuma ideju popularizē Draudzīgā aicinājuma fonds.

Grāmata gan pieder autoram, taču kā domas iemiesojums – bez pārspīlējuma var teikt – tā ir visas cilvēces īpašums. Tā ir visu mūsu īpašums!

                                             Vai Tev ir  sava grāmata?  

Senie grieķi esot teikuši, ka literatūru nemaldīgi spējot vērtēt viens vienīgs kritiķis – laiks. Kura grāmata tam patīk, tā pārdzīvo gadu gadus, to lasa,  glabā paaudze pēc paaudzes.

Tu  lasi grāmatas?

Cilvēks, kurš nelasa, neprot arī domāt.

Vai Tu proti domāt?

Vai Tu piedalīsies akcijā DRAUDZĪGAIS AICINĀJUMS ?

                                                                        …skolas preses ministrija