Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Mājturības konkurss Koknesē

Sākas pats burvīgākais un pasakainākais Ziemassvētku laiks… Jebkuriem svētkiem nepieciešams gatavoties savlaicīgi!
25. novembrī notika Kokneses un Pļaviņu starpnovadu Mājturības un tehnoloģiju konkurss „Ziemassvētku rotājumi”, kurā mūsu skolu pārstāvēja četri  8.b klases skolnēni – D.T Saviča, V.Cukanova, M. Kļaviņš, A. Lakstīgala. Uz konkursu devāmies kopā ar skolotāju Ievu Volani. Jau novembrī sākām gatavoties konkursam, jo līdzi vajadzēja vest savu mājas darbu – eglīšu rotājumus! Vēlējāmies būt oriģināli un tādēļ izmēģinot jaunu tehniku ar līmi, diegiem un dziju, tika izgatavotas ļoti smalkas Ziemassvētku zvaigznes, sniegpārsliņas un zvaniņi. Tika tamborēti arī rūķi, kas var būt eglītes rotājums vai dekors dāvanas iesaiņojumam! Zēni līdzi veda eņģelīšus, kurus izgrieza no finiera!
Konkursa uzdevums arī bija tāds pats, kā mājas darbs – gatavot eglītes rotājumus. Domājam, ka pats skaistākais eglīšu rotājums ir tradicionālās bumbas. Kā katru bumbu padarīt unikālu? Konkursa laikā Vineta un Daniela Tīna no stieplītēm, lentītēm, pērlītēm un dažādiem dabas materiāliem izveidoja atšķirīgas bumbas, ar kurām tad izrotāja eglīti! Zēni Arti un Miks gatavoja kopdarbu – kokā grieztus eņģelīšus!
Konkursā D.T Saviča ieguva 3.vietu un V.Cukanova 1.vietu, savukārt par mājas darbiem D.T Saviča ieguva 1. vietu un V.Cukanova 3. vietu.
Zēni gan par mājasdarbiem, gan par izveidoto darbu uz vietas ieguva pateicības par piedalīšanos konkursā.
Mūsuprāt, šādus konkursus ir jārīko biežāk, jo tas ir labs veids kā smelties idejas no citiem jauniešiem, īstenot savas idejas un iepazīties ar cilvēkiem.

8.b klases skolniece Vineta Cukanova