Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Apsveikums Latvijai

Apsveikums Latvijai logoAr speciālu aplikāciju plāno uzstādīt rekordu ar visvairāk vienlaicīgi nosūtītajiem apsveikumiem Latvijai dzimšanas dienā
VAS „Elektroniskie sakari”ir uzsākusi projektu „Apsveikums Latvijai”, kura ietvaros plānots uzstādīt rekordu ar vislielako dalībnieku skaitu – bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem, kuri vienlaicīgi apsveiks Latviju dzimšanas dienā, izmantojot Morzes signālus. Par projekta vēstnešiem kļuvuši Elīna un Vestards Šimkus.
Projekta ietvaros izstrādāta speciāla aplikācija www.apsveikumslatvijai.lv, kurā līdz 9.novembrim ikviens ir aicināts iesūtīt savu apsveikuma tekstu, aizšifrējot to ar Morzes ābeces palīdzību. Labāko apsveikumu speciālā zibakcijā 14.novembrī plkst.11.30 tiešraidē ikviens varēs noklausīties un atšifrēt.
Vita Štelmahere, VAS „Elektroniskie sakari” valdes priekšsēdētāja: „”Apsveikums Latvijai” ir unikāls projekts, jo apsveikuma sūtīšana Latvijai dzimšanas dienā notiks, izmantojot Morzes ābeci. Projekts ir veidots kā spēle, kurā ir jāatpazīst Morzes alfabēts un jāatšifrē apsveikumi, kas nemaz nav tik viegli izdarāms darbs. Veidojot projektu, mums bija svarīgi vienlaicīgi veicināt gan patriotismu par valsti, kurā dzīvojam,gan popularizēt inženierzinātnes.”
Projekts notiks divos posmos. Pirmajā posmā līdz 9.novembrim ikviens ir aicināts iesūtīt savu apsveikuma tekstu, kā arī iegūt iemaņas šifrēšanā ar Morzes ābeci. Otrajā posmā – 14.novembrī plkst.11.30 notiks zibakcija, kurā tiešraidē Morzes koda veidā atskaņos izvēlēto apsveikumu un ikviens varēs to atšifrēt, tādā veidā arī pats iesaistoties Latvijas apsveikšanā dzimšanas dienā.
Projektā iesaistījušies arī Elīna un Vestards Šimkus, kas kļuvuši par „Apsveikums Latvijai” vēstnešiem un pārvērtuši Morzes kodu klavieru skaņās. Tas ļauj ikvienam noklausīties melodiskus apsveikumus un tos atminēt, kā arī sūtīt savus apsveikumus radiniekiem, draugiem un kolēģiem.