Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Dzejas dienas Odzienā

Septembris kultūras dzīvē ir nozīmīgs mēnesis, kad pilsētās un laukos notiek dažādi pasākumi, lai atzīmētu Dzejas dienas. Lai gan vērienīgākie notikumi ir Rīgā, tomēr arī mūsu novadā un skolā atzīmējam šo dienu.
19. septembris Odzienas filiālē bija literatūrai veltīta diena, jo 9.e klases skolēni ar klases audzinātāju starpbrīžos rīkoja dažādus konkursus – „Vārdu pavēlnieks”, „Atskaņu meistars” un „Esam mākslinieki”. Šajās aktivitātēs varēja piedalīties gan individuāli, gan klašu komandas. Tika prezentēta arī pirmā Dzejas dienu avīzīte, kurā apkopota informācija par Dzejas dienu vēsturi un Ausekļa ozola nozīmību, kā arī atziņas par literatūru un lasīšanu un 5.-8.klašu skolēnu literārie veikumi.
Tomēr lielākais pārsteigums bija dzīva literārā tēla viesošanās skolā. Šogad mūs apciemoja bērnu grāmatu autore Vita Štelmahere ar savu suni Roli, kurš ļoti veiksmīgi ir „pārtapis” kolorītā personāžā.
Kamēr rakstniece stāstīja par saviem darbiem, skolēniem bija kāds uzdevums, kas vēlāk pārtapa mākslinieciskā veidojumā. Proti, katram klausītājam bija jāuzraksta uz sagatavotām lapiņām kāds labs vārds, lai to varētu pielīmēt Labo vārdu kokā, veidojot krāsainu pīlādža attēlu.