Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Meža stādīšana 24.aprīlī

ekoskola2014.gada 24.aprīlī, turpinot 2012. gadā aizsākto tradīciju – meža stādīšanu, Pļaviņu novada ģimnāzijas 7.a, 7.b, 8.a un 8.b klases skolēni, kā arī skolotāji Armanda Lasmane un Linda Miezīte devās stādīt priežu mežu „Cigoriņkalnā”. Kopā talkā piedalījās 28 dalībnieki.
Priežu stādiņus stādījām mežu platībās, ko apsaimnieko A/S „Latvijas valsts meži” Vidusdaugavas mežsaimniecības Kokneses meža iecirknis. Stādīšanas vietas mums ierādījā ļoti atsaucīgs cilvēks, Kokneses meža iecirkņa vadītājs, Jānis Zvaigzne un līdz ar viņu talkā piedalījās Kokneses meža ierikņa meistars Mārtiņš Freimanis.
Talkas dienā tika iestādīts 1,3 ha meža. Pēc čaklas stādīšanas varējām pasēdēt pie ugunskura un vēlāk katrs saņēma nelielas piemiņas veltes, ko bija sarūpējis uzņēmums A/S „Latvijas valsts meži”.
Liels paldies visiem talciniekiem par čaklo strādāšanu un labājām domām stādot mežu, viņu skolotājiem, kā arī Kokneses meža iecirkņa vadītājam Jānim Zvaigznem par atsaucību un iespēju iedalīties šī meža stādīšanā! Paldies skolas direktorei Ritai Polei par atsaucību transporta sagādāšanā!

Rūta Vanaga, Ekoskolas dalībniece