Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Divi eņģeļi sēž

logo, Pļaviņu novada ģimnāzija „Divi eņģeļi sēž
Jumta korē un dzied,
Katram novēl, lai izdodas,
Katram, kas garām iet…”

Novembris mūsu Latvijā ir pārbaudījumu mēnesis, tā tas ir bijis vēstures griežos, tā tas ir mūsdienās. Neskaitāmie ceļu satiksmes negadījumi un traģiskie notikumi Zolitūdē, kuri mūsu valsts dzimšanas dienas svētku vietā ir iedeguši piemiņas svecītes, liek aizdomāties par to, cik svarīgi ikdienā ir būt par mīļu ģimenes locekli, uzticamu draugu, atsaucīgu kolēģi, sirsnīgu cilvēku, kas ciena līdzcilvēkus.

Arī daba novembrī pār Latviju biežāk pārklāj miglas vālus un dienas šķiet drūmākas kā citos mēnešos. Šādu noskaņojumu varam kliedēt mēs paši. To pierādīja arī klašu telpu noformējums Patriotu nedēļā. Paldies visām klasēm, kas atsaucās uzaicinājumam rotāt savu klases telpu. Paldies par auseklīšiem logos, paldies par svecītēm un sarkanbaltsarkaniem karodziņiem uz skolotāju galdiem, paldies par latvju rakstiem, kompozīcijām un Latvijas kontūras mākslinieciskām interpretācijām, paldies par Latvijas dzimšanas dienai veltītajiem vārdiem klases stūrītī.

Diemžēl šī nedēļa ir sākusies sēru noskaņās, bet svētdien tiks iedegta 1. svece Adventes vainagā un sāksies gaismas gaidīšana, sāksies ceļš uz Ziemassvētkiem, sāksies laiks, kad ticam brīnumam, kad atveram sirdi labestībai vairāk kā citā gada laikā.

Gaidot Ziemassvētkus, aicinām iesaistīties akcijā „Eņģeļi pār mūsu skolu”. Šajā laikā veidosim, zīmēsim eņģeļus, liksim tos Ziemassvētku eglītēs klasēs, liksim skolas lielajā eglē, ļausim tiem lūkoties pa mūsu skolas logiem, atbalstīsim labdarības projektus un ielaidīsim Labestības eņģeli savā sirdī. Sūtīsim savas stiprās domas un palīdzēsim cilvēkiem, kuriem klājas sliktāk nekā mums. Dāvāsim viens otram smaidu un teiksim labus vārdus. Rotāsim skolu ar eņģeļiem un gaidīsim Ziemassvētkus gaišā noskaņojumā.

Skolas pašpārvaldes Kultūras ministre Guna
un konsultante skolotāja Silga