Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Virtuālā prakse – izglītojoša datorspēle 180 uzņēmumos

reklama_vp_socialie_uznemumiKarjeras un izglītības portāls Prakse.lv sadarbībā ar Latvijas darba devēju konfederāciju un Statoil Fuel & Retail Latvija piedāvā iespēju iepazīt Latvijas uzņēmumus un iegūt pieredzi vairāk kā 120 profesijās Virtuālajā praksē.

Virtuālā prakse ir veids, kā iepazīt darba vidi Latvijas uzņēmumos, iegūt reālas, darba tirgū pieprasītas prasmes, saprast, kas ir tava sapņu profesija. Virtuālajā praksē uzņēmumi piedāvā jauniešiem pārbaudīt savas spējas un iegūt reālu priekšstatu par profesijas ikdienu, lai kliedētu stereotipus.

Šobrīd ar sevi iepazīstina jau vairāk kā 180 uzņēmumi un ļauj praktizēties vairāk kā 120 profesijās. Vispopulārākie uzņēmumi „Virtuālajā praksē” šobrīd ir „Statoil Fuel & Retail Latvia”, „Latvijas Televīzija”, „Inbox.lv”, „CV Market”, „Izdevniecība „Žurnāls Santa””, „Kaņepes kultūras centrs”, „PricewaterhouseCoopers”, „Tele2”, „Apollo.lv” un Valsts policija.

Projektā iesaistītie uzņēmumi šādā veidā vēlas piesaistīt sev un nozarei jauniešus un atrast talantus, tāpēc labākos jauniešus aicinās uz reālām darba vai prakses intervijām.

Savukārt visbiežāk spēlētās profesijas ir programmētājs, žurnālists un projektu vadītājs, liela interese ir arī par skolotāja, veikala vadītāja un bārmeņa amatiem.

Virtuālā prakse atrodama šeit: www.virtualaprakse.lv

Aktīvākā klase, kas iegūs Virtuālajā praksē visvairāk punktus, varēs doties apmaksātā ceļojumā uz Statoil biroju Stokholmā ar TALLINK (30 cilvēku sastāvā). Lai rezultātus reģistrētu, katram dalībniekam savā profilā Prakse.lv jānorāda, kādu skolu pārstāv.

Papildus aktīvākie praktikanti saņems arī kādu no 140 balvām šoruden – Streetburger, Adrenalin Tan, Ķeizarmeža, Credo, The Body Shop, braucienu 10 personām ar Captain Morgan party busu un citas balvas.