Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Viesu diena filiālē Odzienā

Tikšanās ar Pļaviņu bērnu bibliotēkas darbiniecēm filiālē Odzienā A.Zaharovska

Trešdiena,20. februāris pie mums, Odzienā, bija ļoti saulaina ziemas diena, kad skolā gaidījām ierodamies viesus – Pļaviņu bērnu bibliotēkas darbinieces G.Grandāni, A.Galiņu, Pļaviņu bibliotekāri I.Osīti un mūsu E.Prūsas vārdā nosauktās Vietalvas bibliotēkas bibliotekāru J.Usānu. Kopā pulcējāmies, lai atcerētos un pieminētu mūsu novadnieci Emīliju Prūsas un rakstnieku Rūdolfu Blaumani viņu lielajās jubilejās. Bibliotekāre Gunta aizraujoši stāstīja par E.Prūsas dzīvi un daiļradi Pļaviņās. Bibliotekāre Antra iepazīstināja ar rakstnieces daiļradi pieaugušajiem un lasīja fragmentu no grāmatas „Laimīgā Putānija” bērniem.

Pieminot rakstnieka R.Blaumaņa jubileju, jaunāko klašu skolēni J.Kalniņa klasē noskatījās multfilmu „Velniņi”. Pārējie piedalījās diskusijā par rakstnieka R.Blaumaņa darbu tematikas aktualitāti mūsdienās.

Odzienas filiālē 20.februāris bija īsta viesu diena. Ieradušies Vecbebru profesionālās vidusskolas pārstāvji, lai iepazīstinātu neklātienē ar mācību procesu un profesijām, kuras var apgūt šajā skolā pēc 9.klases beigšanas. Vecāko klašu skolēni ar interesi noskatījās prezentāciju par skolu, tikās ar skolotāju un audzēkņu pārstāvjiem.