Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

13. februārī pievienojies akcijai „Ēnu diena”!

Ēnu diena 2013 Ēnu diena ir pasaulē populāra karjeras izglītības akcija, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darbavietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Latvijas Ēnu diena ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JA – YE Latvija) reģistrēta preču zīme.

Ēnu dienas akcijas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum, kā arī demonstrētu saistību starp izglītību un karjeru, rosinot skolēnus nopietni pievērsties mācībām. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, akcija sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.

Biznesa izglītības biedrība Junior Achievement – Young Enterprise Latvija Ēnu dienu organizē jau trīspadsmito gadu.

Šogad akcijā īpaši aicināti piedalīties informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) uzņēmumi, lai veicinātu jauniešu interesi par šodien aktuālo un strauji augošo IKT nozari. ES prognozes liecina − IKT profesionāļu trūkums Eiropā 2015. gadā var sasniegt pat 700 000 speciālistu, un tas nozīmē – šajā jomā nākotnē būs darbs.

Swedbank valdes loceklis, Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Daniils Ruļovs aicina izmantot Ēnu dienas piedāvātās iespējas: “Lēmums par profesijas izvēli, kas ir viens no nopietnākajiem lēmumiem dzīvē, ir jāpieņem rūpīgi pārdomāts. Ēnu diena ir unikāla iespēja saņemt pieredzi par profesiju vai uzņēmumu, kurš ir jūsu “sapņu darbs”. Vienlaikus varat pārbaudīt, cik pamatoti ir mīti un stereotipi par šo darbu. Savukārt uzņēmumiem tā ir iespēja gan parādīt savas labās lietas, gan pašiem sev vēlreiz atgādināt, cik lieliski jūs esat. Domāju, ka ikviens, kurš “ēnojis” vai bijis “ēnojamais” šo pieredzi atceras kā ļoti pozitīvu”.
Informācija no www.enudiena.lv

Šajā akcijā ir aicināti piedalīties 10. un 11.klases skolēni.

Skolēni paši izvēlas ēnojamo profesijas pārstāvi. To var izdarīt mājas lapā www.enudiena.lv vai individuāli.

Informācija par vēlmi piedalīties akcijā „Ēnu diena” jāiesniedz skolotājai M. Skrabutenai līdz 23.01.2013.

Detalizēta informācija ir pieejama www.enudiena.lv vai pie skolotājas M. Skrabutenas.