Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Dzejas dienas zem Ausekļa ozola

Dzejas dienas zem Ausekļa ozola Tikai vienu valsi,
Ruden, tev lūdzu –
Griez mani lapkritī šai!
Dejosim abi šais godos
Par godu vasarai…
(Gundega Salna)

17. septembrī Odzienas filiāles skolēni un skolotāji, kā arī citi interesenti varēja vienkopus baudīt dabas un vārdu krāšņumu pie Ausekļa ozola. Lai gan dabā vēl tikai sāk uzplaukt košais lapu zeltojums un ugunskuru vizmojums kokos, toties rakstītā vārda piekritējiem svētki ir ikreiz, kad laba grāmata rokās.

Šogad ciemos bija uzaicināta rakstniece un bijusī skolotāja Inguna Bauere, kura pastāstīja par to, kā viņa kļuva par literāti, kā top viņas romāni, kāpēc kultūras vēstures zināšanas un savas dzimtas izpēte ir tik nozīmīgas. Klausītājiem bija iespēja uzdot jautājumus, aplūkot rakstnieces grāmatas un saņemt arī autogrāfu. Kamēr skolotāja Laura stāstīja viešņai par Ausekli un viņa darbību Vietalvā, tikmēr skolēni cītīgi pildīja burtu – skaitļu mīklu. Par paveikto visas klases saņēma skolotājas Guntas sarūpētās dāvaniņas.

Bet kas gan būtu Dzejas dienas bez pašas dzejas? Lai atgādinātu sanākušajiem, ka klāt ir gada košākais mēnesi, 7. un 8. klases skolēni lasīja dažādu autoru dzejoļus par rudeni. Pasākuma izskaņā visiem pēc kārtīgi padarīta darba tika pa pīrādziņam un siltai zāļu tējas krūzītei.

Skolotāja Laura Avotiņa