Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Līdzpārvaldes atskats uz novembri un ieskats decembrī

Ir sācies drūmais, lietainais rudens. Saule jau sen kā pazudusi aiz kalniem, reti tik kāds stariņš izspraucas caur mākoni, it kā teikdams, ka tepat jau vien ir. Šis laiks ietekmē arī visus mūs: skolēnus, skolēnu vecākus, skolotājus un darbiniekus. Neredzam vairs tik bieži cilvēkus smaidām, nedzirdam tos smejamies. Taču, neskatoties uz drūmo laiku, mēs tomēr cenšamies kaut nedaudz atmodināt cits citā pozitīvo gariņu.

Arī mums, līdzpārvaldei, rudens nav nācis par labu. Visi sapņojam par sauli un gaismu, siltajām vasaras dienām un laiku, kad, no rīta ejot uz skolu, ārā bija jau gaišs un silts. Taču, kaut laikapstākļi mūs nelolo, prieku sagādā skolēni gan! Paši mazākie aktīvi piedalījās gan „Neparastajā nedēļā”, veidojot interesantas frizūras un tērpus, gan Mārtiņdienas pasākumā, kurš noslēdzās ar jauku tirdziņu. Bērnu aktivitāte mūs priecēja visvairāk. Ne katrs pieaugušais māk tik patiesi priecāties par sīkumiem kā mūsu sākumskolēni! Vienu saules stariņu mūsu dzīvē viņi ienesa noteikti!

Prieks mums arī par basketbola turnīru, kurā klases piedalījās ar aizrautību. Kaut sākumā aktivitātes nebija, beigās jau sacensība izvērtās spraiga un interesanta. Tas jau bija mūsu otrais saules stariņš. Tagad braši gatavosimies volejbola turnīram un sāksim sacensību atkal no jauna!

Skolā veselu nedēļu valdīja patriotisma gaisotne. Par to bijām rūpējušies gan mēs, skolas līdzpārvalde, gan skolas darbinieki, kuriem sakām lielu paldies par palīdzību skolas noformēšanā, gan mūsu skolas skolēni. Katra klase gatavoja savu vienreizējo un neatkārtojamo ausekli. Visi sanāca tiešām skaisti! 11. novembrī 5. – 12. klašu skolēni piedalījās ierindas skatē. Arī 17. novembra svinīgajā līnijā visi juta patriotisma garu. Ceru, ka tas ienesa vēl vienu saules stariņu katra sirdī!

Vislielākais prieks mums bija par izdevušos līdzpārvaldes konkursu „Atspoguļo mūs logo”. Tajā piedalījās 22 skolēni, zīmējot logo skices. Tika izvēlēta arī simpātiju balva. Tās ieguvēja bija Ieva Belostocka, kuras logo skici varam aplūkot balsošanas rakstā ar numuru 8. Apsveicam! Pateicamies visiem, kas piedalījās, un īpaši sveicam Gunu Pujāti, kuras logo ar numuru 10 ieguva pirmo vietu mūsu konkursā!

Nākammēnes novēlu katram skolēnam mācīties pēc labākās sirdsapziņas, jo tikai trīs nedēļas –, un būs jau kārtējais semestris garām! Taču pirms jaukajām brīvdienām mums vēl daži darbiņi jāpadara. Skolā norisināsies ekodiena, kad visi mācīsimies dzīvot ekoloģiski un videi draudzīgi. Rotāsim arī savas klases Ziemassvētku noskaņās. Arī sportot mums nāksies, jo skolā norisināsies florbola turnīri. Un, protams, gaidītākais pasākums – skolas egle, kas norisināsies jau pavisam drīz, tādēļ visiem skolēniem cītīgi jāsāk gatavot priekšnesumi par Ziemassvētku brīnumu!

27.novembrī sajutām pirmo Ziemassvētku gaidīšanas prieku, jo katrs iededzām mazu gaismiņu Adventes vainagā un, protams, savā sirdī. Šīs četras svētdienas ir visskaistākais laiks drūmajā rudenī, kad skaitām dienas līdz baltajiem saulgriežiem. Priecīgu pirmo Adventi! Ceru, ka tā ienesa vēl lielāku gaišumu sirdīs! Mēģināsim katrs atrast šo saules stariņu sevī, ar ko dalīties arī citos, lai pēdējo mēnesi pavadām siltās un mīļās noskaņās!

Skolas līdzpārvaldes vārdā, prezidente Diāna